Αναλύοντας την δομή και τη λειτουργία του εγκεφάλου των Ελλήνων πολιτικών, θεωρώ ότι οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στον εγκέφαλο τους, από την χρήση πάσης φύσης φαρμάκων και ουσιών, έχουν επιφέρει σοβαρές δομικές αλλαγές του εγκεφάλου τους.

Τι θα ανακαλύπταμε εάν έδειναν δείγματα όπως οι αθλητές ;

Την κατανάλωση πάσης φύσης φαρμάκων και ουσιών !

Τα αποτελέσματα μετά από μακροχρόνια χρήση πάσης φύσης φαρμάκων και ουσιών, θα δείξουν εμφανείς διαφορές στο μέγεθος και το σχήμα συγκεκριμένων περιοχών του εγκεφάλου.

Λίγες ημέρες πριν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε.

Ο Μπάιντεν να υποβληθεί σε τεστ γνωστικών ικανοτήτων- «Ίσως δούμε γιατί παίρνει τόσο φρικτές αποφάσεις»

Αυτά τα τεστ μετρούν την επίδοση της μνήμης, την προσοχή και τις δεξιότητες λήψης αποφάσεων.

Αυτές οι αλλαγές στον εγκέφαλο των Ελλήνων πολιτικών μετά την μακροχρόνια χρήση πάσης φύσης φαρμάκων και ουσιών, επηρεάσουν τη συμπεριφορά, την προσωπικότητα, τη λήψη αποφάσεων, τη διάθεση και τη μνήμη.

Υπάρχουν καταγεγραμμένες δηλώσεις, είτε συνεντεύξεις πολλών Eλλήνων πολιτικών όπου ομολογούν την μακροχρόνια χρήση πάσης φύσης φαρμάκων και ουσιών.

Για παράδειγμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην εκπομπή «The 2Night Show» του ΑΝΤ1 το βράδυ της Δευτέρας (15/5). Ο πρωθυπουργός μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου έξι μόλις μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη βοήθεια που αναζήτησε όταν αισθάνθηκε ψυχολογικά πιεσμένος σε ιδιαίτερα κρίσιμες περιόδους της ζωής του.

«Σε πολύ σοβαρά ζητήματα έχω ζητήσει βοήθεια από ειδικό και δεν έχω καμία δυσκολία να το πω. Νομίζω ότι κάνετε πολύ καλά όταν μιλάτε ανοιχτά για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ψυχική υγεία συνολικά»,

ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρος.

Αναφέρετε στην ψυχική υγεία.

Ο ψυχίατρος είναι γιατρός που τον διαφοροποιεί ουσιαστικά από τον ψυχολόγο και τον ψυχοθεραπευτή που δεν είναι γιατροί, σε δύο βασικά σημεία:

– Είναι σε θέση (από νομικής και από ουσιαστικής πλευράς, δηλαδή της ιατρικής του γνώσης και εμπειρίας) να διαγιγνώσκει σε ποιες περιπτώσεις ψυχικών διαταραχών απαιτούνται ή θα βοηθούσαν τα ψυχοφάρμακα και όπου είναι απαραίτητο, να συνταγογραφεί το κατάλληλο ψυχοφάρμακο ή συνδυασμό ψυχοφαρμάκων για όσο χρόνο χρειάζεται.

– Έχοντας μία σφαιρική γνώση για τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος και για τις διαταραχές του, μπορεί να διαγνώσει ή να υποπτευθεί πιθανή οργανική αιτία μίας ψυχικής διαταραχής και να παραπέμψει τον ενδιαφερόμενο στις κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις ώστε να αποκλειστεί μία τέτοια αιτία.

Μακροπρόθεσμες ψυχολογικές επιπτώσεις στον εγκέφαλο

Αυτές οι επιπτώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν:

Θυμός και επιθετικότητα
Άγχος και Κατάθλιψη
Αλλαγές στη διάθεση ή στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας
Ψευδαισθήσεις
Αυπνία
Μανιακή Συμπεριφορά
Παράνοια
Αυτοκτονικές σκέψεις ή πράξεις