….Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos Energy & Metals, βρίσκεται αυτό το διάστημα στον Καναδά, όπου πραγματοποιεί σειρά επαφών στο πλαίσιο επένδυσης της εταιρείας στη χώρα. Σε συνάντηση που είχε με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, στο Τορόντο, είχε τη δυνατότητα να συζητήσει εκτενέστερα την επένδυση της Mytilineos στην Αλμπέρτα.

Κατά την επίσκεψή του στον Καναδά, ο κ. Μυτιληναίος πραγματοποίησε συνάντηση και με τον Πρεμ Γουάτσα, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Fairfax Financial Holdings, που εδρεύει στο Τορόντο, ο οποίος διαθέτει σημαντικές επενδυτικές θέσεις στη χώρα, μεταξύ των οποίων και στη Mytilineos, όπου είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, εκτός της οικογένειας Μυτιληναίου.

Ο κ. Μυτιληναίος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Καναδά, πρόκειται να έχει συναντήσεις και με τις κυβερνητικές αρχές της Αλμπέρτα, καθώς και με επενδυτικούς οργανισμούς της χώρας.

Βαγγέλη κοιτάζοντας εσύ τώρα τις φωτογραφίες τι συμπέρασμα βγάζεις ;

Στην πρώτη βλέπω έναν Μητσοτάκη χαλαρό με τα χέρια στις τσέπες να χασκογελάει λες και τους είπες κάνα αστείο με τον Τριντό να σας έχει γραμμένους και να χαζεύει αλλού. Και εσύ ; Με τα χέρια σταυρωμένα παρατεταμένα σε στάση προσοχής σοβαρός χωρίς κανένα ίχνος χαλαρότητας όπως του Κυριάκου.

Στη δεύτερη έχεις χαλαρώσει τελείως με χαμόγελο, με τον Κυριάκο επιτέλους να βγάζει το δεξί χέρι από την τσέπη, με το αριστερό να συνεχίζει να το έχει στη τσέπη, με το Τριντό να σας έχει γραμμένους και πάλι και να χαζεύει αλλού αν παρατηρήσεις καλά.

Στην τρίτη σε βλέπω να έχεις έκφραση λες και έφαγες ξινισμένο περγαμόντο με το Τριντό χαμένο να ψάχνει να βρει τι θα σου πει με τα χέρια σου πίσω σταυρωτά σε στάση ημί ανάς

Στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας, του βιρτζουαλιτη, της ακατέργαστης εικόνας στον εγκέφαλο του θεατή, θέλησες να περάσεις την εικόνα του Μυτιληναίου στο πλάι δυο πρωθυπουργών. Η δύναμη του επιχειρηματία με την δύναμη της εξουσίας.

Στις δημόσιες εμφανίσεις σου είναι προφανές ότι επιλέγεις το στυλ που θέλεις να περάσεις.

Αναρωτιέμαι όμως.

Από τόσους συνεργάτες που έχεις στενούς και μη, ουδείς και ειδικότερα στα θέματα επικοινωνίας, δεν σου έχει πει τα βασικά ;

Ότι η δύναμη του χρήματος υπερτερεί της δύναμης της εξουσίας και αυτό μετουσιώνεται σε εικόνα ;

Προφανώς οι ειδικοί της επικοινωνίας που διαθέτεις στον όμιλο είναι για τα μπάζα !

Και προφανώς μες στην ΜΟΝΑΞΙΑ σου αυτοσχεδιάζεις και να τα αποτελέσματα !

Τέλος θέλω να σου θυμίσω ότι όταν το χαρτί σου ήταν πέριξ των 10 ευρώ βγήκα και έγραψα για την εύλογη αξία της μετοχής στα 83 ευρώ.

Όλοι τότε θυμάσαι τι έλεγαν και έγραφαν.

Σήμερα όλοι βγαίνουν κάθε εβδομάδα και δίνουν τιμές στόχο όλο και πιο πάνω. Στο 50αρικο λέει η Εθνική, μέχρι το 50αρικο θα κάνεις επαναγορά μετοχων κ.τ.λ

Ο μόνος που το έβλεπε στην αγορά από το 10αρικο που ήσουν, ήταν το lobbystas.

ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ

Το δικό σου κριτήριο απέναντι στο lobbystas που αποδεδειγμένα παραμένει LEADER τα τελευταία 14 χρόνια ποιο ήταν ;

Ήσουν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να στείλεις δυο κάσες με πανάκριβα μπέρμπον, δυο κούτες πούρα και δυο κουτιά με σπιτικές μελωμένες τουλούμπες…

Όχι σε μένα !

Αλλά γιατί έχεις υποχρέωση να το κάνεις στον LEADER.

Υποχρέωση που πηγάζει απο το ΚΡΙΤΉΡΙΟ του επιχειρηματία στην αγορά !