Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Kύκλωμα λαθραίας μεταφοράς από την Ελλάδα στην Τουρκία

  Πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων ηλεκτρονικών τσιγάρων εξαρθρώθηκε στον Έβρο, όπου επτά Έλληνες και δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν Δευτέρα και Τρίτη, σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης και της Ροδόπης, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

  Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με τη δράση εγκληματικού κυκλώματος το οποίο μεταφέρει λαθραία ηλεκτρονικά τσιγάρα από Ελλάδα στην Τουρκία με τη χρήση βάρκας μέσω του ποταμού Έβρου, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση.

  Στη διάρκειά της οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν αρχικά τους τρεις Έλληνες, οι οποίοι νωρίτερα απέκρυψαν σε παραθαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης κιβώτια που περιείχαν συνολικά 5.900 ηλεκτρονικά τσιγάρα, με σκοπό να τα εξάγουν παράνομα στην Τουρκία.

  Μετά από έρευνα και σχετικές αναζητήσεις οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν επίσης δύο αλλοδαπούς και τρεις Έλληνες σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης και της Ροδόπης, για τους οποίους πιστοποιήθηκε η δράση τους στην εν λόγω εγκληματική οργάνωση.

  Ακολούθησαν έρευνες στις κατοικίες των δραστών και σε μία αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως χώρο απόκρυψης των λαθραίων, όπου βρέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών τσιγάρων, κινητά τηλέφωνα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

  Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 505 λαθραία ηλεκτρονικά τσιγάρα, 620 μεταχειρισμένα κινητά τηλέφωνα, 5 οχήματα, 2 βάρκες, 31 ανταλλακτικά αυτοκινήτων και 1.250 ευρώ.

  Η συνολική αξία των κατασχεθέντων, άρα και το παράνομο κέρδος που θα αποκόμιζε η εγκληματική αυτή οργάνωση, ανέρχεται σε ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Scroll Up