Διαβάζω

Το σενάριο λοιπόν που ακουγόταν ολοένα και περισσότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο είναι αυτό που θέλει τις διεξαγόμενες συζητήσεις να αφορούν την απορρόφηση της SoftOne από την Entersoft (το δημοσίευμα του Euro2day στις 2/3/2023 μιλούσε για σύμπραξη των δύο ομίλων και όχι για εξαγορά).

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα ισχύουν φυσικά οι δυνατότητες για την εκμετάλλευση ισχυρών συνεργειών και οικονομιών κλίμακας (όπως έγραψε το Euro2day.gr), αλλά πέραν αυτού θα οδηγηθούμε σε μια συγχώνευση των δύο ομίλων, στην οποία η Entersoft θα αποτιμηθεί υψηλότερα από τη SoftOne.

Στην πράξη, ωστόσο, λόγω της μετοχικής κατανομής σε Entersoft και SoftOne, φαίνεται πως θα οδηγηθούμε σε ένα πολυμετοχικό σχήμα, το οποίο θα εξακολουθήσει να διαπραγματεύεται στο ταμπλό του ΧΑ και στο οποίο καμιά πλευρά δεν θα έχει με σαφήνεια το «πάνω χέρι». Αν επίσης πιστέψουμε τα σενάρια, ο Αντώνης Κοτζαμανίδης θα έχει τον πρώτο λόγο στο management του κοινού σχήματος.

ΥΓ: Οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις δύο εταιρείες έτρεξαν γρήγορα, καθώς όπως θα διαβάσετε στο Euro2day.gr, εντέλει προωθείται σε αυτή τη φάση η εξαγορά του 53% της Entersoft από τους μετόχους της Softone και η υποβολή δημόσιας πρότασης.  

Χρήση 2022 για Softone

Ζημίες €789.124 με χρέη €50.214.148…