To κεντρικό καλώδιο οπτικής ίνας της Cosmote που συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία είναι θαμμένο στα μόλις 10 εκατοστά

Νέο πρόβλημα παρουσιάστηκε στα έργα ανακατασκευής του δρόμου Απαλός-αεροδρόμιο, που δεν αποκλείεται να σταματήσουν και πάλι και να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο η ολοκλήρωση τους. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Evrosnews εμπόδιο μπαίνει από κεντρικό καλώδιο οπτικής ίνας της Cosmote που συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία και είναι θαμμένο στα μόλις 10 εκατοστά.

Όπως αναφέρει το evrosnews

[…] ενώ το ένα ρεύμα κυκλοφορίας προς το αεροδρόμιο έχει ολοκληρωθεί, όταν οι εργαζόμενοι της κατασκευαστικής εταιρείας ξεκίνησαν τις εργασίες στο ρεύμα από αεροδρόμιο προς τον Απαλό, ξέρε τι διαπίστωσαν; Δεν μπορούν να σκάψουν όλο το μήκος του οδοστρώματος, γιατί ενημερώθηκαν ότι στα 10 μόλις εκατοστά είναι θαμμένο το καλώδιο της οπτικής ίνας, που συνδέει μάλιστα την Ελλάδα με την Βουλγαρία και την Τουρκία. Ο ΟΤΕ που πριν από χρόνια έκανε την τοποθέτηση των καλωδίων της οπτικής ίνας, άγνωστο για ποιο λόγο, τα έβαλε μόλις 10′ από το οδόστρωμα, αντί να σκάψει ακόμα βαθύτερα. Ίσως γιατί ήθελαν να… γλιτώσουν χρόνο και εργασία, άρα και να εξοικονομήσουν κόστος.

Τώρα όμως το συγκεκριμένο σημείο δεν μπορεί να σκαφτεί, ενώ σε όλο το υπόλοιπο μήκος όπως βλέπετε από το επιτόπιο φωτογραφικό ρεπορτάζ μας, αυτό έχει συμβεί. Τι μέλλει γενέσθαι; Η κατασκευαστική εταιρεία ενημέρωσε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το πρόβλημα, αφού αυτή είναι η αναθέτουσα αρχή αλλά και υπεύθυνη για τον συγκεκριμένο δρόμο και το έργο, προκειμένου να βρεθεί λύση με τον ΟΤΕ και να γίνει νέα τοποθέτηση των καλωδίων της οπτικής ίνας ακόμα βαθύτερα. Αυτός μαθαίνουμε ότι αρχικά αρνήθηκε να κάνει οτιδήποτε, οπότε θα πρέπει η Περιφέρεια ΑΜΘ να βρει λύση. Διαφορετικά θα σταματήσουν και πάλι οι εργασίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up