Στυλιανίδης προς Τούρκο υπουργό Εσωτερικών: Οι παραβιάσεις δεν θα επαναληφθούν !!!

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια εξέφρασε στον Έλληνα Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη την ενόχληση του για την παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων από τα σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Γιερλίκαγια και ο Στυλιανίδης χθες το βράδυ πραγματοποίησαν τηλεφωνική επικοινωνία.

Κατά τη τηλεφωνική επικοινωνία ο Γιερλίκαγια εξέφρασε την ενόχληση του για την παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων από τα σκάφη του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος και τόνισε ότι για τη διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές τέτοιες παραβιάσεις.

Ο Έλληνας υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε επίσης ότι αποδίδουν σημασία στις σχέσεις γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, ότι το περιστατικό δεν έχει πολιτική διάσταση και υπογράμμισε ότι οι παραβιάσεις δεν θα επαναληφθούν.

Ο υπουργός Στυλιανίδης σημείωσε ότι ξεκίνησε άμεσα έρευνα για το θέμα και οι τουρκικές αρχές θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up