Συνεχίζεται η κατασκευή του Πυρηνικού Σταθμού Άκκουγιου

Τοποθετήθηκε το κάτω μέρος του εξωτερικού προστατευτικού περιβλήματος της πρώτης μονάδας του υπό κατασκευή Πυρηνικού Σταθμού Άκκουγιου (NGS) στην περιοχή Γκιούλναρ της Μέρσιν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Akkuyu Nuclear JSC, η συναρμολόγηση της μεταλλικής κατασκευής ύψους 63 μέτρων διήρκεσε 10 ώρες.

Ο γενικός διευθυντής της Akkuyu Nuclear JSC, Σεργκέι Μπούτσκιχ (Sergei Butckikh), είπε ότι η εν λόγω εργασία είναι σημαντική για τη μονάδα, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Μπούτσκιχ σημείωσε ότι οι μονάδες πυρηνικής ενέργειας τρίτης γενιάς είναι εξοπλισμένες με συστήματα ασφαλείας υψηλής τεχνολογίας σχεδιασμένα να αντέχουν σε μεγάλους σεισμούς, τυφώνες, τσουνάμι και ωστικά κύματα.

«Μετά την επιτυχή τοποθέτηση του κάτω τμήματος του θόλου του εξωτερικού περιβλήματος, στο επόμενο στάδιο οι κατασκευαστές του Πυρηνικού Σταθμού Άκκουγιου θα εγκαταστήσουν τον θόλο του εξωτερικού περιβλήματος. Η συναρμολογημένη κατασκευή μεγάλου μεγέθους από οπλισμένο σκυρόδεμα θα προστατεύει τον αντιδραστήρα από εξωτερικές επιδράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του πυρηνικού σταθμού», δήλωσε ο Μπούτσκιχ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up