Που αποθηκεύει και συντηρεί πάνω από 1.500.000 κιλά ΦΕΤΑ ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων ;;;

H εταιρεία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις Φέτας στην Ελλάδα είναι ένας Συνεταιρισμός. Όπως αποκαλύπτει η χαρτογράφηση που πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην αγορά αδιαμφισβήτητος leader στην αγορά είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων κόντρα στην γενικότερη αντίληψη που υπήρχε για «μονομαχία» μεταξύ της «Οπτιμα» (Ήπειρος) της οικογένειας Παντελιάδη και της «Δωδώνη» της CVC, λαμβάνοντας και το μεγαλύτερο μερίδιο απ’ τις πωλήσεις 249 εκατ. ευρώ που έγιναν μέσα απ’ τα δίκτυα των 11 μεγαλύτερων αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέδωσαν οι 11 αλυσίδες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού προκύπτει ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων με «ναυαρχίδα» τη βαρελίσια Φέτα που παράγει, ελέγχει το 15-20% της αγοράς τόσο ως προς την αξία, όσο και ως προς την ποσότητα. Το ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι πως κατ’ ουσία η επιτυχία αυτή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων στηρίζεται στο μεγάλο και αποτελεσματικό δίκτυο καταστημάτων της «Σκλαβενίτης», αφού τα προϊόντα του τα διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα στις «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη»

Σύμφωνα με τον ισολογισμό χρήσης 2023 στο κονδύλι με τα αποθέματα παρουσιάζει να έχει έτοιμα και ημιτελή προϊόντα αξίας 10.998.133,40 ευρώ.

Που αποθηκεύει και συντηρεί την φέτα και το τυρόπηγμα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων αξίας 10.998.133,40 ευρώ !!!!

Με τους πιο μέτριους υπολογισμούς μιλάμε για πάνω από 1.500.000 κιλά φέτας !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up