Ο όμιλος Entekhab του Ιράν εξετάζει την αγορά του εργοστασίου ψυγείων της Midea στο Ταταρστάν της Ρωσίας

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οικιακών συσκευών του Ιράν, ο Όμιλος Entekhab, βρίσκεται σε συνομιλίες για την απόκτηση ενός εργοστασίου κατασκευής ψυγείων στο Ταταρστάν της Ρωσίας, που ανήκει στην κινεζική μάρκα Midea Group.

Η συμφωνία ακολουθεί τις ανεπιτυχείς διαπραγματεύσεις του Ομίλου Entekhab για την αγορά του εργοστασίου Vestel στην περιοχή Βλαντιμίρ της Ρωσίας νωρίτερα αυτό το έτος, όπου θα χρειάζονταν επιπλέον 80 εκατομμύρια δολάρια για την ανακατασκευή του εργοστασίου.

Η ιρανική εταιρεία επικεντρώνεται τώρα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Midea στην Ειδική Οικονομική Ζώνη (SEZ) της Alabuga, η οποία έχει την ικανότητα να παράγει 350.000 μονάδες ετησίως.

«Εκτός από ψυγεία, πλυντήρια ρούχων και άλλες ενσωματωμένες συσκευές θα κατασκευαστούν εκεί, ενώ στην Alabuga, είναι δυνατή η συναρμολόγηση μόνο ψυγείων χωρίς πόρτες, καθώς αυτό το εξάρτημα δεν κατασκευάζεται στο ρωσικό υποκατάστημα», δήλωσε μια ρωσική πηγή.

Οι οικονομικοί όροι της πιθανής συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στις συνομιλίες, η μετακίνηση του Ομίλου Entekhab στη ρωσική αγορά έρχεται καθώς η εταιρεία επιδιώκει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την έξοδο δυτικών και κινεζικών εμπορικών σημάτων συσκευών από την περιοχή.

Ο Όμιλος Entekhab είχε προηγουμένως εξετάσει το ενδεχόμενο άλλων μεγάλων εργοστασίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Samsung και της LG, πριν στραφεί στις εγκαταστάσεις της Midea στο Ταταρστάν.

Ο Όμιλος Midea ξεκίνησε το εργοστάσιο του Ταταρστάν το 2020 σε συνεργασία με την Continent Production Solutions LLC. Ωστόσο, η κινεζική εταιρεία αποχώρησε από το κεφάλαιο του ρωσικού εργοστασίου φέτος καθώς έστρεψε την εστίασή της στην κατασκευή μιας νέας εγκατάστασης στη Λευκορωσία.

Το εργοστάσιο της Midea στο Ταταρστάν θα απαιτήσει ανακατασκευή εάν ο όμιλος Entekhab προχωρήσει στην εξαγορά, σύμφωνα με γνώστες του κλάδου.

«Η είσοδος του Ομίλου Entekhab στη ρωσική αγορά αποτελεί μία από τις λίγες ευκαιρίες για την εταιρεία να επεκτείνει την παραγωγή», δήλωσε εκπρόσωπος της Marvel Distribution, προμηθευτή ηλεκτρονικών και οικιακών συσκευών.

«Εάν ο Όμιλος Entekhab μπορεί να παραδώσει συσκευές στη σωστή σχέση τιμής-ποιότητας, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια νέα βάση στην αγορά στη Ρωσία».

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Ιράν βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό υπό διεθνείς κυρώσεις, η είσοδος του Ομίλου Entekhab στη ρωσική αγορά είναι μία από τις λίγες ευκαιρίες για την εταιρεία να επεκτείνει την παραγωγή», πιστεύει ένας εκπρόσωπος του διανομέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up