Ο Περιστέρης ομολόγησε ότι βγάζει στο σφυρί και την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ !

Διαβάζω

Το τελευταίο 12ηνο ήταν μια περίοδος πυκνών εξελίξεων για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τελευταίο γεγονός τη συμφωνία που θα οδηγήσει στην πώληση της συμμετοχής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, τόνισε προ ολίγου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γ. Περιστέρης στο πλαίσιο της τακτικής ΓΣ των μετόχων.

Όπως είπε πέραν των υπολοίπων θετικών της συμφωνίας ένα πολύ βασικό σημείο της συμφωνίας είναι ότι φεύγει από τον ισολογισμό ένα ύψος δανείων 1,1 δις. ευρώ της Ενεργειακής ενώ το σύνολο των διαθεσίμων που μπορεί να χρησιμοποιήσει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ φτάνει τα 3 δις. με τον καθαρό δανεισμό να μηδενίζεται.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η μη ενοποίηση της ΤΕΝΕΡΓ πρέπει να αναπληρωθεί και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η λειτουργική κερδοφορία μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται με διψήφια ποσοστά και να φτάσει τα 700 εκατ. ευρώ το 2028.

Ο κ. Περιστέρης ξεκαθάρισε ότι η πώληση της ΤΕΝΕΡΓ είναι ένα μόνο κομμάτι του σχεδιασμού με το στόχο να παραμένει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να είναι ένας πλήρως καθετοποιημένος όμιλος. 

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στις υποδομές, σημειώνοντας ότι η μέση υπολειπόμενη διάρκεια ζωής των παραχωρήσεων είναι τα 25 έτη. Πρόσθεσε ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα προσπαθήσει να έχει παρουσία στις κοντινές περιοχές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που έχουν ανάγκη βελτίωσης των υποδομών. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε σοβαρό μερίδιο εκεί, τόνισε. 

Ο Γιώργης μας βγήκε να διαφημίσει το μαγαζί του και καλά έκανε.

Τι μας είπε ;

Το μαγαζί μηδενίζει τον δανεισμό του – τεχνικά – που να βρει τα δις ; και ότι το 2028 θα βγάλει κέρδη 700 εκ.

Οπότε όποιος το πάρει κουφέτο η δουλειά !

Όπως έχω επισημάνει εδώ και πολύ καρό και το έχω επαναλάβει και πρόσφατα το τέλος τους έχει φθάσει.

Γνωρίζουν την σοβαρή επισήμανση του lobbystas εδώ και καιρό ότι είναι θέμα χρόνου η αλλαγή της σύνθεσης των Διοικητικών συμβουλίων και το πέρασμα σε ξένα χέρια.

Γνωρίζουν ότι όταν πάρουν το κουμάντο οι ξένοι στις τράπεζες το πρώτο που θα κάνουν είναι να τους ζητήσουν τα αμύθητα δις που χρωστάνε ώστε να τους πάρουν τις εταιρείες σε μια νύχτα !

Γνωρίζουν ότι τα παρεάκια, οι μασονίες, τα αδελφάτα της πολιτικής με τους επιχειρηματίες έφθασαν στο τέλος.

Γνωρίζουν ότι οι παράγκες σβήνουν ή έσβησαν !

Λόγω ηλικίας, λόγω συνθηκών λόγω λόγω ….

Δεν θα επεκταθώ προς το παρόν σε πρόσωπα και καταστάσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up