Καταρρέει η οικονομία του Ισραήλ. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού αυξήθηκε 8,1% τους τελευταίους 12 μήνες

Η εφημερίδα Yedioth Ahronoth επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ανησυχητική αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος του Ισραήλ. Το έλλειμμα αυξήθηκε τον Ιούλιο σε υψηλό ποσοστό 8,1% τους τελευταίους 12 μήνες.

Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Bezalel Smotrich συνεχίζει να επιμένει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν θα ξεπεράσει τον στόχο του μέχρι το τέλος του έτους. Υψηλόβαθμη πηγή στο υπουργείο Οικονομικών είπε: «Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική».

Τα στοιχεία έδειξαν ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα αυξήθηκε τον περασμένο μήνα στα 8,5 δισεκατομμύρια σέκελ, ενώ το μέγεθός του ήταν μόλις 600 εκατομμύρια σέκελ τον Ιούλιο του περασμένου έτους. Το έλλειμμα αυξήθηκε από την αρχή του τρέχοντος έτους στα 72,1 δισεκατομμύρια σέκελ και τους τελευταίους 12 μήνες έφτασε τα 155,2 δισεκατομμύρια σέκελ, σημειώνοντας ένα άνευ προηγουμένου ρεκόρ.

Τον περασμένο μήνα, τα έσοδα του Δημοσίου ανήλθαν σε 40,9 δισ. σέκελ και τα έσοδα στην αρχή του τρέχοντος έτους έφτασαν τα 277,8 δισ. σέκελ, σημειώνοντας όμως αύξηση 3,1%. στα 49,4 δισεκατομμύρια σέκελ Από την αρχή του έτους, οι δαπάνες αυξήθηκαν στα 349,8 δισεκατομμύρια σέκελ, άρα οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 32,8% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up