Εκατοντάδες Τούρκοι τουρίστες φτάνουν στη Λέσβο

Από το πρωί του Σαββάτου άρχισαν να φτάνουν τα καραβάκια από την Τουρκία. Αυξημένη κίνηση στο λιμάνι και στο Τελωνείο της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε από Σάββατο 15 Ιουνίου και αναμένεται να κορυφωθεί έως την Δευτέρα η τουριστική κίνηση από τα απέναντι παράλια, στο πλαίσιο των αργιών για το Μπαϊράμι.

Εκατοντάδες Τούρκοι  τουρίστες φτάνουν συνεχώς στο νησί με τα καραβάκια, κυρίως από Αϊβαλί αλλά και από την Σμύρνη. Οι ουρές τόσο στο Τελωνείο του Αϊβαλιού όσο και στο Τελωνείο της Μυτιλήνης είναι αρκετά μεγάλες ενώ το πρωί του Σαββάτου η κίνηση ήταν αυξημένη ακόμη και στις καφετέριες που είναι απέναντι από το λιμάνι της πόλης, με τουρίστες που έπιναν τον πρώτο καφέ τους μαζί με τις βαλίτσες τους. Ιδιαίτερη κινητικότητα παρατηρήθηκε και στα γραφεία ενοικίασης οχημάτων όπου δεκάδες Τούρκοι είχαν κάνει κράτηση προκειμένου να έχουν μεταφορικό μέσο για τις βόλτες και τις εκδρομές τους τις ημέρες αυτές.

Μεγάλη κίνηση αναμένεται σε όλο το νησί και φυσικά στην πόλη της Μυτιλήνης αλλά και στα τουριστικά θέρετρα του νησιού σε βόρεια, νότια Λέσβο και δυτικά. Την τιμητική τους έχουν ο Μόλυβος, η Πέτρα, η Ερεσός, το Πλωμάρι αλλά και άλλες περιοχές. 

Συνολικά υπολογίζεται ότι το τουριστικό κύμα του δεύτερου Μπαϊραμιού θα αγγίξει τις 10.000 αφίξεις έως την επόμενη Κυριακή 22 Ιουνίου. Καθημερινά έχουμε περίπου 8 καραβάκια από Αϊβαλί και Σμύρνη. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up