Από την ακυβερνησία του 1996 με τον Ανδρέα, στην ακυβερνησία του 2024 στις Η.Π.Α ! Ο ρόλος των αγορών

Το 1996,  ο Ανδρέας Παπανδρέου βρισκόταν εκ νέου στο  τιμόνι της χώρας, τουλάχιστον στα χαρτιά. Και αυτό γιατί ο ιστορικός  ηγέτης της μεταπολίτευσης νοσηλευόταν ήδη από το Νοέμβριο του 1995 στο  Ωνάσειο Νοσοκομείο με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Με τη χώρα να έχει οδηγηθεί πρακτικά σε κενό εξουσίας και τον τότε  πρωθυπουργό να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, στις 8 Ιανουαρίου του  1996 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Έβερτ κατέθεσε πρόταση  μομφής επικαλούμενος συνταγματικό κενό στη διακυβέρνηση του τόπου.

Το αποτέλεσμα ήταν 168 «όχι», 118 «ναι» (107 ΝΔ, 11 Πολιτική Άνοιξη) και  10 λευκά, από τον ΣΥΝ και τον ανεξάρτητο Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, ωστόσο  λίγες ημέρες μετά ο Ανδρέας Παπανδρέου υπέκυψε στις πιέσεις και υπέγραψε  την παραίτησή του δηλώνοντας ότι «τα προβλήματα της χώρας δεν μπορούν να  περιμένουν». Λίγους μήνες αργότερα, στις 23 Ιουνίου του 1996 θα άφηνε  και την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην Εκάλη, έπειτα από οξύ  ισχαιμικό επεισόδιο.

Αποσύρθηκε ο Μπάιντεν από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ… για να εστιάσει πλήρως στην εκπλήρωση των καθηκόντων του προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας του !

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί από την προεδρική κούρσα για τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου και ότι στηρίζει την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για να είναι υποψήφια.

Μεταξύ άλλων σε δήλωση που ανάρτησε στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει ότι πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματος των Δημοκρατικών και της χώρας να αποσυρθεί και να εστιάσει πλήρως στην εκπλήρωση των καθηκόντων του προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας του.

Σημειώνει ακόμα ότι θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα στο έθνος μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

“Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να υπηρετήσω ως πρόεδρός σας. Και ενώ ήταν η πρόθεσή μου να επιδιώξω επανεκλογή, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας μου να αποσύρω την υποψηφιότητά μου για επανεκλογή και να επικεντρωθώ αποκλειστικά για την εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως πρόεδρος για το υπόλοιπο της θητείας μου”, αναφέρει στη δήλωσή του ο Μπάιντεν.

Είναι προφανές ότι οι Η.Π.Α οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε ακυβερνησία !

Όλα τα μέτωπα ανοιχτά με τον Πρόεδρο στο πολιτικό του τέλος.

Και εάν πραγματικά τον ενδιέφερε το καλό της χώρας του θα ασχολείτο με τα προβλήματα της και όχι με την… εμμονή του – που κατέστρεψε ουσιαστικά την Ευρώπη – για την σωτηρία της… Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ, όταν ο πιθανός διάδοχος του δηλώνει ανοιχτά ότι έχει την πρόθεση να αποχωρίσει από το ΝΑΤΟ !

Να σημειωθεί ότι η αποχώρηση Μπαιντεν δεν ευνοεί τον Τράμπ !

Η Καμάλα είναι φρέσκια – ήταν ανύπαρκτη, την είχαν στο ψυγείο – και το μόνο δρόμο που έχει να διανύσει είναι αυτός που θα αναδείξει τις πραγματικές αδυναμίες του Τράμπ.

Ποιες είναι αυτές ;

Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι δεν έχει πάγκο, δεν έχει συνεργάτες δυνατούς, δεν έχει άλογα κούρσας που τα έχει ανάγκη.

Φάνηκε από την τοποθέτηση του αντιπροέδρου του.

Θυμηθείτε ποιον είχε όταν έγινε πρόεδρος και τι ακολούθησε.

Κρύβει επιμελώς τα χαλιά της αμερικανικής οικονομίας.

Δεν θέλει να μπει στη λογική παραλάβαμε καμένη γη.

Πιστεύει ότι θα του γυρίσει μπούμερανγκ.

Μπορεί να το διαχειρίζεται επικοινωνιακά, βλέπε μεγάλες αγάπες με Μάσκ, αλλά μέχρι εκεί.

Κρύβει από τον Αμερικανό την αλήθεια για την οικονομία.

Πηγαίνετε μπροστά τον χρόνο και δείτε τι θα συνέβαινε εάν η απόπειρα εναντίον του γινόταν λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Τώρα μέχρι τις εκλογές θα έχει ξεχαστεί, έχει ξεχαστεί ήδη !

Η Καμάλα δεν είναι Χίλαρι.

Είναι άφθαρτη, αδίστακτη, με υπομονή, ενώ φαίνονται κάποια σημάδια ότι είναι καλή σκακίστρια.

Οι αγορές όταν αντιληφθούν ότι υπάρχει ουσιαστική ακυβερνησία στις Η.Π.Α, ότι ο Τράμπ βιάζεται, αλλά η Καμάλα του παίρνει το κάγκελο για να ματσουκώσει μέχρι το φώτο φίνις τι θα κάνουν ;

Εσείς τι λέτε ;;;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up