Αυτή την εποχή λόγο καλοκαιρίας υπάρχει άφθονη φρέκια και τρυφερή τσουκνίδα. Δεν θα αναφερθώ στις “θαυματουργές” ιδιότητες της τσουκνίδας όπως και τα ραπανάκια. Ένα πέρασμα στο διαδίκτυο για όσους δεν ασχολούνται με τα βότανα φτάνει για να τις ανακαλύψετε. Υπάρχουν πολλές συνταγές. Εγώ προσωπικά την τσουκνιδοσαλάτα την συνδυάζω με ραπανάκια, φρέσκο κρεμμυδάκι και μια μικρή πράσινη πιπεριά. Μην βράσετε την τσουκνίδα ενώ τα ραπανάκια περάστε τα από τρίφτη να βγουν ψιλές ροδελίτσες. Απαραίτητα αγουρέλαιο, μια πολύ μικρή πρέζα θαλασσινό αλάτι και ανάλογα τα γούστα σας, βαλσάμικο, ξύδι ή λεμονάκι. Προτιμώ το λεμόνι ένα πέρασμα ίσα να στάξει…

Αν έχετε καλεσμένους της συνομοταξίας μοντέρνος ή κλασικός ελληναράς, δλδ λαμόγιο, τρίψτε παρμεζάνα ή “σπάστε” mozzarella….