Η Νότιγχαμ Φόρεστ δεν δικαιώθηκε στην έφεση που κατέθεσε για την ποινή αφαίρεσης τεσσάρων βαθμών που είχε επιβληθεί, για παράβαση των κανονισμών περί κερδοφορίας και βιωσιμότητας της Premier League.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Μαρτίου αφαιρέθηκαν τέσσερις βαθμοί από τον σύλλογο, καθώς κρίθηκε ότι η Φόρεστ ξεπέρασε κατά 34.5 εκατομμύρια λίρες το επιτρεπόμενο όριο ζημίας των 105 εκατομμυρίων λιρών μέσα σε ένα διάστημα τριών ετών.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές, θα μπορούσε να έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών στη Φόρεστ, ωστόσο η Premier League επέβαλε μια λιγότερο αυστηρή ποινή, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός της «άριστης συνεργασίας» που παρείχε ο σύλλογος.

Οι δύο φορές πρωταθλητές Ευρώπης κατέθεσαν έφεση κατά της ετυμηγορίας, η οποία εξετάστηκε στη συνέχεια από ανεξάρτητη επιτροπή τον περασμένο μήνα. Η Premier League επαλήθευσε ότι η έφεσή τους απορρίφθηκε και η αφαίρεση τεσσάρων βαθμών θα ισχύει.

«Ένα ανεξάρτητο συμβούλιο προσφυγών επικύρωσε την απόφαση μιας Επιτροπής να αφαιρέσει τέσσερις βαθμούς από τη Νότιγχαμ Φόρεστ μετά από παραβίαση των Κανόνων Κερδοφορίας και Βιωσιμότητας της Πρέμιερ Λιγκ (PSR)», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

«Η κύρωση PSR εφαρμόστηκε στην περίοδο αξιολόγησης που έληξε τη σεζόν 2022/23 και ασκήθηκε έφεση από τον σύλλογο για δύο λόγους. Ο σύλλογος υποστήριξε ότι η ανεξάρτητη Επιτροπή διέπραξε λάθος επειδή δεν αντιμετώπισε την πώλησή της ενός παίκτη υψηλού προφίλ λίγο μετά την περίοδο αξιολόγησης ως ελαφρυντικό παράγοντα και ότι διέπραξε ένα περαιτέρω λάθος επιλέγοντας να μην αναστείλει ορισμένους ή όλους τους βαθμούς αφαίρεσης επέβαλε.
«Καθένας από αυτούς τους λόγους απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Προσφυγών, το οποίο διαπίστωσε ότι η ανεξάρτητη Επιτροπή είχε το δικαίωμα να επιβάλει αμέσως την κύρωση που έκανε. Επομένως, η αφαίρεση των τεσσάρων πόντων θα παραμείνει σε ισχύ.” Αυτή η εξέλιξη χρησιμεύει ως σημαντική ώθηση για την Μπέρνλι και τη Λούτον, που και οι δύο συμμετείχαν σε μάχη με τη Φόρεστ για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Αυτή τη στιγμή η Φόρεστ βρίσκεται στην 17η θέση στην Πρέμιερ Λιγκ, ακριβώς πάνω από τις τρεις θέσεις του υποβιβασμού στη διοργάνωση των 20 ομάδων. Η Λούτον την ακολουθεί με τρεις βαθμούς, ενώ η Μπέρνλι, η οποία θα φιλοξενήσει τη Φόρεστ στον τελευταίο γύρο των αγώνων στις 19 Μαΐου, βρίσκεται δύο βαθμούς πιο πίσω.

«Μπορεί να επηρεάσει την ακεραιότητα του ανταγωνισμού, χωρίς αμφιβολία», δήλωσε ο Πορτογάλος προπονητής τον περασμένο μήνα. «Όσον αφορά την προσέγγισή μας, δεν θα αλλάξει. Από τότε που φτάσαμε εκεί, ήταν πάντα ο ίδιος στόχος, να κερδίσουμε τα παιχνίδια και να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε σκληρούς αντιπάλους και πώς μπορούμε να κάνουμε πράγματα.

“Είναι ένα χάος γιατί είναι ένσταση μετά από ένσταση και δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα συμβεί. Έχουμε προσδοκίες, η Έβερτον έχει προσδοκίες και οι άλλοι σύλλογοι δεν ξέρουν τι πρόκειται να συμβεί ή για την επόμενη σεζόν. Όλα αυτά πρέπει να λυθούν το συντομότερο δυνατό».

Από την Έβερτον αφαιρέθηκαν 10 πόντους τον περασμένο Νοέμβριο για παραβίαση του PSR τη σεζόν 2021/22, αν και αυτή η ποινή μειώθηκε σε έξι κατόπιν έφεσης. Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ, που έχει ήδη εξασφαλίσει την ασφάλεια στην κορυφαία κατηγορία, έλαβε στη συνέχεια επιπλέον αφαίρεση δύο βαθμών τον Απρίλιο για παραβιάσεις του PSR κατά τη διάρκεια της εκστρατείας 2022/23, ενώ η προσφυγή έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.