Ανοίγει η αυλαία του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται από σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου έως και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024.

Το Φόρουμ τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία και θα κηρύξει στις 12:00 την έναρξη των εργασιών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο Συμεών Τσομώκος, Πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, η 9η ετήσια συνάντηση του Φόρουμ έχει τον τίτλο «Η Μεγάλη Μετάβαση» και θα επικεντρωθεί στις πολύπλευρες μεταβάσεις που βιώνει ο κόσμος μας σήμερα. «Πιστεύουμε πραγματικά ότι ο κόσμος αλλάζει ριζικά σε τομείς όπως η γεωπολιτική, το κλίμα, η τεχνολογία κ.ά. Βρισκόμαστε σε μια πολύ μεγάλη μετάβαση και γι’ αυτό το κύριο θέμα του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών είναι: “The Great Transition”» επεσήμανε ο ίδιος.

Διάβασα τα λεγόμενα των σημερινών ομιλητών.

Έχουν ειπωθεί απίστευτα πράγματα.

Εκτός από απόψεις ακουστήκαν και απίστευτα ψέματα.

Ποια είναι η ανάγκη όμως αυτών των ανθρώπων να τα λένε αυτά που λένε ;

Να τα επικοινωνήσουν στη κοινή γνώμη ;

Να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη ;

Ηλικιακά κάποιοι από αυτούς την μεγάλη μετάβαση δεν θα την δουν !

Άλλοι μικρότερης ηλικίας είναι ήδη εκτός…. της μεγάλης μετάβασης αφού για το σύστημα πλέον είναι άχρηστοι και δεν τους χρειάζονται !

Είναι προφανές ότι αντιλαμβάνονται, ότι είναι εκτός κάθε παιχνιδιού, εκτός κάθε σημερινής δύναμης – πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής – που διαμορφώνει πραγματικά την κοινή γνώμη !

Που επικοινωνεί ότι θέλει στη κοινή γνώμη χωρίς αυτούς !

Είναι προφανές ότι ξορκίζουν το κακό που θα τους βρει !

Θα είναι μακάβριο ;