WORLD EXCLUSIVE: ΘΝΗΤΟΙ ΣΤΟΝ ΑΔΗ, ΕΞΕΥΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ, ΣΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ…. ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ….

by on 18 Απριλίου 2016

Του Νίκου Πάσχου

……Μία ημέρα μετά τον θάνατο του Τσαλικίδη, στις 10 Μαρτίου 2005, ο Γ. Κορωνιάς ζητεί από τον Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή για θέμα υποκλοπών. Εν τη απουσία του πρωθυπουργού στη Μαδρίτη ο Αγγέλου κανονίζει συνάντηση παρουσία του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη. Την ίδια ημέρα, εκδίδεται το μοναδικό πράγμα που έλειπε πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας για να μπορέσουν να γίνουν νόμιμες συνακροάσεις: το ΠΔ 47 του 2005 στο τεύχος της 10ης Μαρτίου 2005 της εφημερίδας της κυβέρνησης φέρει τις υπογραφές Βουλγαράκη, Λιάπη, Παπαληγούρα και Παυλόπουλου και αποτελεί έκτοτε το καθοριστικό έγγραφο που παρέχει νομική κάλυψη στις ελληνικές αρχές για να κάνουν νόμιμες παρακολουθήσεις μέσω των δικτύων εταιριών -παρόχων…..

Δύο μήνες προτού ξεκινήσουν οι υποκλοπές μία γυναίκα μπαίνει σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Ακτή Μιαούλη και αγοράζει τέσσερα κινητά τηλέφωνα και αντίστοιχες κάρτες SIM. Οπως απέδειξε η συστηματική έρευνα της ΑΔΑΕ το 2011, εντός ολίγων εβδομάδων από τη στιγμή της αγοράς τους οι συνδέσεις αυτές θα χρησιμοποιούνταν ως τηλέφωνα-σκιές, στα οποία προωθούνταν οι συνομιλίες που υποκλέπτονταν από το δίκτυο της Vodafone, ενώ τουλάχιστον μία από αυτές θα χρησιμοποιούνταν κάποια στιγμή σε συσκευή της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα καλώντας το τηλεφωνικό κέντρο, το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης, τη φρουρά των πεζοναυτών και το γραφείο του FBI στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας. Οι συσκευές και οι συνδέσεις αυτές δε, σύμφωνα με μαρτυρία της υπεύθυνης του καταστήματος, αγοράστηκαν από τη σύζυγο του William Basil, ενός κατασκόπου της CIA με καταγωγή από την Κάρπαθο.

«Τον αποκαλούσαμε άνθρωπο των τηλεφώνων», λέει ένα πρώην στέλεχος της CIA που συνυπηρέτησε με τον Basil στην Αθήνα. «Το μόνο που κάναμε ήταν να αγοράζουμε «αναλώσιμα» τηλέφωνα».

Ο 65χρονος σήμερα William Basil γεννήθηκε στη Βαλτιμόρη τον Δεκέμβριο του 1950. Γιος του Γιώργου Βασιλιάδη, μετανάστη στην Αμερική από την Κάρπαθο, σε μικρή ηλικία θα δει τον πατέρα του να χωρίζει τη μητέρα του Madeleine.

Μαζί με την αδελφή του Μαρία θα ταξιδέψουν στο νησί της Δωδεκανήσου με την άγρια ομορφιά για τον δεύτερο γάμο του πατέρα τους. Στο Διαφάνι, την απομακρυσμένη παραλία στο βόρειο κομμάτι του νησιού, ο μικρός Μπίλλυ, θα φωτογραφηθεί πάνω σε ένα γαϊδουράκι δίπλα στην αδελφή του και τη νέα σύζυγο του πατέρα τους. Λίγους μήνες αφότου ξαναφύγει για την Αμερική, στις αρχές της δεκαετίας του ’60, η οικογένεια θα επιστρέψει για οριστική μετεγκατάσταση στην Κάρπαθο.

Σήμερα παιδικοί φίλοι από το νησί τον θυμούνται ακόμη. «Ηταν λίγο Αμερικανάκι», λέει ένας από αυτούς. «Ημασταν μια μεγάλη παρέα παιδιών που κολυμπούσαμε όλη μέρα κάτω από τα σπίτια στο λιμάνι. Ο Μπίλλυ είχε ένα κανό, είχε πράγματα που τα άλλα παιδιά δεν είχαν».

Με τον ξάδελφό του Νίκο Κρητικό μεγάλωσαν μαζί στο ίδιο σπίτι. «Μας μεγάλωσε η θεία μου, η Μαριγούλα», λέει. «Είναι απίστευτα έξυπνος». Αλλά και ο συνταξιούχος δάσκαλος της Καρπάθου, θείος του Basil, Μανώλης Κρητικός τον θυμάται ως ένα ανήσυχο παιδί που παθιαζόταν με την ιστορία του νησιού και το χωριό του πατέρα του. «Του άρεσε πάντα να μιλάει με τους μεγαλύτερους. Αγαπούσε πολύ την Ελλάδα, και την Ολυμπο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο».

Λίγο μετά τη μετεγκατάσταση της οικογένειας στην Κάρπαθο, ο Μπίλλυ θα πάρει τον δρόμο για το σχολείο της Αμερικανικής Κοινότητας στην Αθήνα, από όπου θα αποφοιτήσει το 1969.

Στη συνέχεια, θα επιστρέψει στις ΗΠΑ, όπου θα καταταγεί στον αμερικανικό στρατό υπηρετώντας στην Αλάσκα. Το τέλος της θητείας του τον βρίσκει βοηθό σερίφη στην Βαλτιμόρη, ενώ για τις επόμενες δύο δεκαετίες θα εργαστεί στο Γραφείο Ασφαλείας της CIA σαν ειδικός στους ανιχνευτές ψεύδους. Ομως η δουλειά αυτή θα τον κουράσει. Με όπλο τη γνώση της ελληνικής γλώσσας o Basil κάνει αίτηση και γίνεται εύκολα δεκτός στον επιχειρησιακό βραχίονα της CIA καλυπτόμενος συχνά πίσω από διπλωματική ιδιότητα.

Σύντομα θα βρεθεί στη θέση του Γραμματέα της πρεσβείας στο κτίριο της οδού Βασιλίσσης Σοφίας στην Αθήνα. Στην πραγματικότητα είναι ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας απασχολούμενος στον σταθμό της CIA που εδρεύει στον τελευταίο όροφο του κτιρίου….

«Δεν έκρυψε ποτέ τι δουλειά κάνει», λέει ο ξάδελφός του Νίκος Κρητικός που θεωρεί ότι ο Basil ήταν υπεύθυνος ασφαλείας της πρεσβείας. «Πολλές φορές στο τηλέφωνο μου έλεγε ότι είναι στη Μέση Ανατολή. Η δουλειά του ήταν να πιάνει το κλίμα αυτών των κοινωνιών και να γράφει αναφορές». Συνάδελφος στην πρεσβεία στην Αθήνα θυμάται τον Basil με αλεξίσφαιρο γιλέκο κάτω από το πουκάμισο, ένα πιστόλι 9 χιλιοστών δεμένο στη ζώνη του και ένα πάνοπλο αυτοκίνητο. Ανάμεσα στα καθήκοντά του φαίνεται να ήταν και η επαφή με τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας. «Ανέκαθεν συνεργαζόταν με την ελληνική αστυνομία, έκανε σεμινάρια σε Ελληνες αστυνομικούς. Από τα λεγόμενά του καταλάβαινα ότι είχε φίλους σε υψηλές θέσεις, γνωριζόταν με υπουργούς Εσωτερικών και υπουργούς Δημόσιας Τάξης», λέει ο εξάδελφός του.

Για έναν συνάδελφό του στον σταθμό της CIA στην Αθήνα όμως, το ταλέντο του Basil που ενδέχεται να έπαιξε ρόλο και στην υπόθεση των υποκλοπών, είναι άλλο: «Ηταν ο καλύτερος στρατολόγος που είχε ο σταθμός (της CIA)», λέει. «Θα μπορούσε να είχε αναλάβει να στρατολογήσει τον άνθρωπο που ήταν από μέσα»…..

Δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο Τσαλικίδη, στην Αθήνα γίνεται η καθιερωμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Αμέσως μετά, στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κώστας Καραμανλής ζητά από τον Γιάννη Αγγέλου να ενημερώσει τον ίδιο και τον στενό κύκλο των συνεργατών του για το θέμα «Κορωνιά». Μία από τις προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι είναι το θέμα να θαφτεί. Σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος Καραμανλή ο τότε πρωθυπουργός την απορρίπτει υπο τον φόβο μην αποκαλυφθεί κάπου παρακάτω.

Ταυτόχρονα, ο Basil φεύγει από την Αθήνα για το Σουδάν. Μετά μερικούς μήνες, στις 4 Αυγούστου του 2005 παίρνει βίζα από την ελληνική πρεσβεία στο Χαρτούμ και επιστρέφει στην Ελλάδα με διπλωματικό διαβατήριο που του παρέχει σίγουρη ασυλία…..

Πηγή των παραπάνω:

Αμερικανοί και Έλληνες ξεκίνησαν μαζί τις υποκλοπές του 2004

(kathimerini.gr – Sep 29, 2015)

Συνεχιζουμε…..

…..Ποια είναι τα µυστικά της νέας επιχείρησης µε κωδικό «Μάρκος Πέτρου» των ελληνικών δικαστικών αρχών; Οι υποκλοπές των τηλεφωνικών συνοµιλιών 104 πολιτικών, αξιωµατούχων και ιδιωτών πραγµατοποιήθηκαν την περίοδο 2004-2005. Οι κατασκευαστές του συστήµατος των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων χρησιµοποίησαν 14 καρτοκινητά που ονοµάστηκαν «σκιές», τα οποία διασυνδέονταν µε το σύστηµα των νόµιµων συνακροάσεων της εταιρείας Vodafone. Για την εξιχνίαση της υπόθεσης πραγµατοποίησαν διαδοχικές έρευνες η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η Αρχή ∆ιασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, αλλά και δύο δικαστικοί λειτουργοί, χωρίς όµως τότε να βρεθεί οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο. Πριν από περίπου έναν χρόνο, έπειτα από πρωτοβουλία του τότε προέδρου της Επιτροπής Θεσµών και ∆ιαφάνειας και νυν υπουργού ∆ικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, δόθηκε νέα εντολή στις δικαστικές αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση των υποκλοπών και να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους σε κάποιες από τις κλήσεις µε τα 14 τηλέφωνα-«σκιές».

Το πολυετές μυστήριο

Την υπόθεση ανέλαβε ο εισαγγελέας Εφετών κ. Δηµήτρης Δασούλας , ο οποίος κατόρθωσε να λύσει, µε δύο απλές κινήσεις, το πολυετές µυστήριο. Ο κ. ∆ασούλας αναζήτησε στοιχεία σχετικά µε το από πού αγοράστηκαν οι 14 κάρτες αλλά και οι ισάριθµες συσκευές των τηλεφώνων-«σκιών»…..

Ποιοι αγόρασαν τα κινητά

Ως τώρα είχε διατυπωθεί η άποψη ότι «η δικαστική έρευνα έφθασε σε ένα οριακό σηµείο. Και αυτό γιατί είναι προφανές ότι το όνοµα Μάρκος Πέτρου είναι ψευδώνυµο, αλλά και ότι οι αναφερόµενοι υπάλληλοι της πρεσβείας των ΗΠΑ – αν είναι υπαρκτά τα ονόµατά τους – δεν υπηρετούν πλέον στη χώρα µας. Επιπλέον λόγω διπλωµατικής ασυλίας δεν θα δινόταν κανένα σχετικό στοιχείο για την ταυτότητα και τις κινήσεις τους από τις αµερικανικές υπηρεσίες. Κάπου εδώ είναι λοιπόν το τέλος…». Ωστόσο οι δικαστικές αρχές φαίνεται να διαθέτουν ορισµένα µη δηµοσιοποιηµένα στοιχεία που ανατρέπουν αυτή την εικόνα του «τέλους της έρευνας» και δίνουν νέα διάσταση στην υπόθεση.

Ο νέος στόχος τους είναι ο µυστηριώδης «Μάρκος Πέτρου». Το γεγονός ότι αυτός είναι ο οργανωτής του συστήµατος των υποκλοπών φέρεται να προκύπτει από το γεγονός ότι στις 30 Ιουνίου 2004 επισκέφθηκε ξανά το κατάστηµα της Ακτής Μιαούλη και – άγνωστο µε ποίου τη βοήθεια – πραγµατοποίησε δοκιµαστικές κλήσεις προς τα κινητά-«σκιές», που είχε αγοράσει στις 8 Ιουνίου από το ίδιο κατάστηµα. Ακόµη διαπιστώθηκε ότι µέσω της ίδιας συσκευής που αγόρασε από τον Πειραιά επικοινώνησε µε το Μέριλαντ των ΗΠΑ όπου βρίσκεται η έδρα της αµερικανικής υπηρεσίας NSA. Η πιθανολόγηση µάλιστα ότι είναι ελληνικής καταγωγής προκύπτει όχι µόνο επειδή δίνει ελληνικό όνοµα αλλά και από µαρτυρίες.

Οι δικαστικοί λειτουργοί ερεύνησαν αρχικά από πού αγοράστηκαν και τα υπόλοιπα 11 καρτοκινητά-«σκιές» µήπως προσδιορίσουν και άλλες κινήσεις του προσώπου αυτού. Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι τα κινητά αυτά αγοράστηκαν από καταστήµατα τα οποία δεν λειτουργούν πλέον ή έχουν αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς και δεν µπορεί να διαπιστωθεί αν είχε εµφανιστεί και σε αυτά το ίδιο πρόσωπο.

* Με εξώδικο έγγραφό του ο κ. Θωμάς Μπουρτσάλας, εκπρόσωπος της εταιρείας Κέντρο Κινητής Τηλεφωνίας ΑΕΕ, σε σχέση µε δηµοσίευµα του «Βήµατος» στις 4 Σεπτεµβρίου 2011, αναφέρει ότι δεν είχε καµία απολύτως σχέση µε την υπόθεση των υποκλοπών, καθώς και ότι ο ίδιος και οι υπάλληλοι του καταστήµατός του συνεργάστηκαν άψογα µε τους δικαστικούς λειτουργούς που διερευνούν την υπόθεση…..

Πηγή των παραπάνω

Αυτός έκανε τις υποκλοπές!

(tovima.gr – 25/09/2011)

Η κατάβαση Lobbystas.gr στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα…

Κέντρο Κινητής Τηλεφωνίας ΑΕΕ. Ακτή Μιαούλη.

Eκεί που αγοράστηκαν τα κινητά από τη σύζυγο του William Basil, του κατασκόπου της CIA… 

Από εκεί που έγιναν οι δοκιμαστικές κλίσεις ….

Στις 18.12.96 καταχωρήθηκε στο μητρώο ανωνύμων εταιριών.

Πρώτο διοικητικό συμβούλιο.

Θωμάς Μπουρτσάλας του Ν και της Ε

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949

Χρήστος Μπουρτσάλας του Ν και της Ε (αδελφός)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955

Ελπινίκη Μπουρτσάλα του Χ και της Χαρίκλειας.

Γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας το 1921 (μητέρα)

Κερδοφόρος επιχείρηση

Στοιχεία ισολογισμού 2013

Κύκλος εργασιών €316.303.174,23

Διάθεση κερδών

Μέρισμα: 1.950.000

Υπόλοιπο κερδών εις νέο: 3.193.053,89

Δώδεκα χρόνια πριν την ίδρυση της «Κέντρο Κινητής Τηλεφωνίας ΑΕΕ» τα δυο αδέλφια, ίδρυσαν, όπως φέρνει στο φως σε παγκόσμια αποκλειστικότητα το Lobbystas.gr, την SEA RAY S.A. στον Παναμά, ενεργή off shore έως και σήμερα.

SEA RAY S.A.

Company Number                                     134108

Status                                                      Vigente

Incorporation Date                   13 July 1984 (almost 32 years ago)

Company Type                                   SOCIEDAD ANONIMA

Jurisdiction                                                   Panama

Registered Address                           PROVINCIA PANAMÁ  Panama

Agent Name                                      VIVES Y ASOCIADOS

Directors / Officers

        CHRISTOS BOURTSALAS, director

        CHRISTOS BOURTSALAS, vicepresidente

        MARIA BOURTSALAS, secretario

        MARIA BOURTSALAS, director

        RODRIGO VIVES, suscriptor

        THOMAS BOURTSALAS, presidente

        THOMAS BOURTSALAS, tesorero

        THOMAS BOURTSALAS, director

        VICTOR ALVARADO, suscriptor

        VIVES Y ASOCIADOS, agent

Επίσημο νόμισμα του Παναμά είναι το Balboa.

Ωστόσο το Δολάριο ΗΠΑ είναι επίσης αποδεκτό στον Παναμά και θεωρείται «άτυπα» και αυτό επίσημο νόμισμα….

Συνεχίζεται….

comments
 
Leave a reply »