Tας Kεμπάπ -Tas kebap

by on 22 Μάιος 2019

Το “tas kebabı” ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά της οθωμανικής κουζίνας. Ονομάζεται έτσι επειδή ψηνόταν σε μπακιρένια κατσαρόλα. Αν και σήμερα σε κάποια εστιατόρια μαγειρεύουν αυτό το φαγητό πιστά στην παράδοση, στα σπίτια το φτιάχνουν πια σε ατσαλένια ή μαντεμένια σκεύη. Το νοστιμότατο τας κεμπάπ συνοδεύεται με πουρέ πατάτας ή πιλάφι. Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:

Μισό κιλό αρνίσιο κρέας

1 κουταλιά λάδι

2 κουταλιές βούτυρο

1 κρεμμύδι

1 καρότο

3 πατάτες

4 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλάκια ντοματοπελτέ

3 κούπες ζεστό νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Πρώτα βάζουμε το λάδι και το βούτυρο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας που έχουμε κόψει σε μπουκιές. Ψήνουμε το κρέας μέχρι να φύγουν τα ζουμιά που έχει βγάλει. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε. Έπειτα βάζουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα δύο. Μετά προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζεστό νερό, τις πατάτες και τα καρότα (χοντροκομμένα), το αλάτι και το πιπέρι. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά.

Καλή όρεξη!

Be the first to comment!
 
Leave a reply »