Shqipëria për pak ditë me qeveri anti-mafja! Amerika përcakton kryeministren dhe kabinetin (Emrat dhe axhenda)

by on 17 Μαΐου 2018

Shkruan Dardan Gashi

Shqipëria sot është mes entuziasmit qytetar se diçka po ndryshon dhe pesimizmit masiv se po u shit dhe kjo kauzë nga Basha do instalohet pamundësia totale për ndëshkim të ‘peshqeve të mëdhenj”!

Por janë SHBA-të që duket se e kanë marrë seriozisht mbrojtjen pa kthim të aleatit të vogël, por më proamerikani në glob. Pas ndërhyrjes amerikane të 18 dhjetorit për zevendësimin e Adriatik Llallës duket se pavaresisht “tejkalimeve” të kompetencave dhe restringsioneve djallëzore që i jep ligji i miratuar nga aleati e garanti i reformave është mëse i kënaqur me Arta Markun, e cila brenda një muaji do të jetë Kryeministrja e ardhshme e Shqipërisë me një mandat strikt një-vjeçar.

Modalitetet e emërtimit janë në përpunim, por brendia e pandryshuar “Qeveri Antimafja”. Janë dhe 2 prokurore të tjera që do ta shoqërojnë znj. Marku në këtë rrugetim. Njëra në postin e Ministres seë Brendshme dhe tjetra në atë të drejtesisë.

Të gjithë ministrat që do të jenë 12 do të jenë apartiakë. Por janë sugjeruar vetëm një ministër i ekonomise dhe financave dhe një i Reformes zgjedhore nga amerikanët. Parlamenti me 140 vota do votoje disa super kompetenca të qeverisë një- vjeçare ku do veçohen lufta pa kthim kundër krimit te organizuar ku veçohen arrestimi i familjeve mafioze dhe konfiskimi i gjithë pasurive të tyre dhe implementimi i një reformë zgjedhore që garanton perfundimisht lirinë e votës.

Po ashtu në kohen e duhur do dekretohen zgjedhjet e reja të cilat priten të mbahen në fillim qershorin e vitit 2019. Nga parallogaritjet pritet që përveç tmerrit që do pësojë krimi, nga asetet e konfiskuara përfshirë dhe qindra konto bankare të inkasohen mbi 5.7 miliardë euro! Vlen të përmendet se si Rama dhe Basha jane paralajmëruar për aksionin.

Dhe nuk është paralajmërim dosido: Po flet USA!

Pikërisht për këtë arsye Prokurores në detyre dhe Kryeministres së ardhshme Arta Marku i është pregatitur një axhendë e ngjeshur vizitash koneksioni në kancelaritë më të rëndësishme euroatlantike.
Ky veprim i një Kryeministri katolik nuk ka ndodhur asnjëherë në historinë 106-vjeçare të shtetit./Pamfleti

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »