O ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ !!! ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ LOBBYSTAS….

by on 24 March 2016

Σε διορθωτική κίνηση κατ εντολή του οργισμένου !!! μπαγλαμά, προέβει ο  – αγαπημένος μου – Γιάννης Στουρνάρας από την Κροατία. Στην αποκάλυψη του lobbystas περί των ιδίων κεφαλαίων της Εθνικής Τράπεζας ότι είναι … αέρας κοπανιστός… μηδέν (ΕΔΩ) την επομένη ακριβώς, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα της Κροατίας, στο Ζάγκρεμπ, διαβεβαίωσε  – ο αγαπημένος μου – ότι η κεφαλαιακή θέση των ελληνικών τραπεζών είναι ιδιαίτερα ισχυρή !!!!

Δλδ κάνει τους φόρους που πρέπει να πληρώσει ίδια κεφάλαια και αυτό την καθιστά με ισχυρή κεφαλαιακή θέση !!!!

Τρέλα σου λέω… τρέλα.

Γιάννη μου αντί να ανακαλέσεις επιτόπου την άδεια και να την πας σε εκκαθάριση, κάθεσαι και ακούς τον εξαγριωμένο (λόγο του ρεπορτάζ) μπαγλαμά στο τηλέφωνο, που σου λέει βγάλε το φίδι από την τρύπα και πες, ότι ότι η κεφαλαιακή θέση των ελληνικών τραπεζών είναι ιδιαίτερα ισχυρή !!!!   

Ξύδι από την Άνδρο ρε……. να του περάσει. Αυτός έχει την τελική ευθύνη. Αυτός να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Κάθεται και μου στέλνει εδώ την Danièle (Nouy), την ταΐζουμε ψαρούκλες, την ποτίζουμε Μοσχοφίλερα, για να μας κοροϊδεύει και να μας λέει όλα οκ ;;; Τα ίδια δεν έλεγε το καλοκαίρι ;;; Και μετά ήρθε η ανακεφαλαιοποιήση και τα capital control !!!

Στο τέλος θα ζητήσει να την πάμε και Μαζωνάκη και για πρωινό πατσά !

Έλεος !!!

Αγαπημένε μου Γιάννη όλα τα μαθαίνω. Τι νομίζεις.

Επειδή είναι Frankfurt ;;;

Άντε ρε… με τον μπαγλαμά !

Υ.Γ. Μπαγλαμά στην Ιρλανδία που οι τράπεζες είχαν όλα τα τοξικά της γης επάνω τους, χρησιμοποιήθηκε έστω και σε μια συνεταιριστική !, όχι μεγάλη τράπεζα, το παραμύθι του αναβαλλομένου φόρου, να μετατρέπεται σε ίδια κεφάλαια ;;;; Και μετά μου τσαντίζεσαι και…. τρέχεις τον – αγαπημένο μου – Γιάννη. Δεν φτάνει το τρέξιμο στην ΤτΕ, είναι και ατύπως Υπουργός Οικονομικών, μέχρι δουλειά στο σπίτι παίρνει. Εκείνος ο……. Euclid με το σακίδιο είναι για μόστρα. Άσε τι βλέπουν και τι καταλαβαίνουν εδώ οι μελλοθάνατοι….

Συνεχίζεται….

Η κεφαλαιακή θέση των ελληνικών τραπεζών είναι ιδιαίτερα ισχυρή διαβεβαίωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα της Κροατίας, στο Ζάγκρεμπ.

Προσέθεσε, δε, ότι έχουν αναληφθεί δράσεις στον τομέα των μη εξυπηρετούμενων δανείων προκειμένου να βελτιωθεί περαιτέρω η κεφαλαιακή θέση των τραπεζών.

Γενικότερα όμως η εικόνα αυτή χαρακτηρίζει το σύνολο της ευρωζώνης καθώς οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών της ζώνης του ευρώ έχουν αυξηθεί από περίπου 8% το 2008 σε περίπου 14% σήμερα.

Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να αναθεωρηθεί το πλαίσιο εποπτείας των τραπεζών τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε ότι οι προκλήσεις αφορούν την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης. Πρέπει επίσης να αντιμετωπιστούν ζητήματα σχετικά με την επάρκεια των πόρων του Ενιαίου Ταμείου Εξυγίανσης (SRF), τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Σύμφωνα με τους επικριτές, το μέγεθος του SRF είναι ανεπαρκές και η δομή της διακυβέρνησής του είναι υπερβολικά πολύπλοκη.

Η δεύτερη πρόκληση σχετίζεται με το ζήτημα της αυξημένης επιβάρυνσης που συνεπάγεται για τις τράπεζες η συμμόρφωσή τους προς το νέο κανονιστικό πλαίσιο και τούτο διότι η απαίτηση για μεγαλύτερη διαφάνεια συνοδεύεται από αύξηση του κόστους.

Πρόκληση αποτελεί επίσης η διεύρυνση του πεδίου εποπτείας καθώς οι τράπεζες εμπλέκονται σε πλήθος δραστηριοτήτων, όπως συναλλαγές τιτλοποίησης, συναλλαγές χρηματοδότησης μέσω τίτλων, συναλλαγές επαναγοράς (repos), διαχείριση ενεχύρων και παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Είναι άγνωστες οι συνέπειες που μπορεί να έχει η ελλιπής παρακολούθηση των κινδύνων στον εν λόγω τομέα και μπορεί να ελλοχεύει ο κίνδυνος νέας κρίσης.

Τέλος πρόκληση αποτελεί και ο ρόλος της κεντρικής τράπεζας ως δανειστή έσχατης προσφυγής του τραπεζικού συστήματος, καθώς οι κεντρικές τράπεζες οφείλουν να δανείζουν χωρίς περιορισμούς σε τράπεζες που είναι μεν φερέγγυες αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, με υψηλό επιτόκιο και έναντι επαρκών εξασφαλίσεων.

Ημερησία