MEGAλες φουρτούνες και στο βάθος καπετάνιος ο Βαρδής (*)

by on 8 June 2015

Του ΑΛΙΕΩΣ.

Κοινό μυστικό είναι Πάσχο μου πως μάχη επιβίωσης δίνει το MEGAλο Κανάλι. .

Στην περίπτωση που υποχωρήσει στην τρίτη θέση της τηλεθέασης, θα βρεθεί σε ακόμη πιο δυσχερή κατάσταση και θα χρειαστεί να διεκδικήσει περισσότερα κεφάλαια. Τις διαπιστώσεις αυτές τις έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Αθανάσιος ΑΝΔΡΕΟΥΛΗΣ έχοντας μπροστά του τους εκπροσώπους των μετόχων του ΜΕGAλου Καναλιού.

Γι’ αυτό και η σύστασή του ήταν να συμμετάσχουν όλοι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Γιατί το MEGAλο Κανάλι ΔΕΝ επιτρέπεται να υποχωρήσει από τη δεύτερη θέση ενώ δέχεται τρομερή πίεση από ANT1 και Alpha;

Η απάντηση είναι απλή. ΘΑ ΧΑΣΕΙ το μ π ό ν ο υ ς  του 30% επί των διαφημιστικών εσόδων και ΘΑ βρεθεί σε ακόμη πιο δύσκολη κατάσταση, διεκδικώντας  επιπλέον  κεφάλαια, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις της Διοίκησης.

Το MEGA διατηρεί το μπόνους λόγω του ελληνικού του προγράμματος, το οποίο στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης έδωσε μερίδιο 20,3% το 2014, την πρώτη θέση -από κοινού με τον ΑΝΤ1- στο σύνολο της ημέρας με 17,2% και τη δεύτερη θέση στα εμπορικά κοινά ηλικίας 15 – 44.

Αν σταματήσει την επένδυση στον τομέα αυτό, με δεδομένη και τη διείσδυση του Alpha στις ελληνικές σειρές, θα χρειαστεί ακόμη μεγαλύτερα κεφάλαια για να καλύψει τις απώλειες. Ο ANT1, με πιο «λαμπερό» πρόγραμμα, δείχνει πως θα τερματίσει πρώτος στη χρονιά, την ώρα που το MEGA α δ υ ν α τ ε ί  να πληρώσει τους συντελεστές των παραγωγών. Για να αντέξει την οικονομική πίεση την εποχή των Μνημονίων, το κανάλι έχει μεταφέρει τις αποσβέσεις του προγράμματος για τις σειρές στα 7 χρόνια. (!!!).

σ.σ. άραγε οι πιστώτριες τράπεζες, τι λένε επ΄ αυτών…; Τη νήσσα, α ! καλά.

(*)  Ο ένας μέτοχος είπε «όχι» στην αύξηση κεφαλαίου του MEGA, ο άλλος είπε «ναι» α λ λ ά   υπό την προϋπόθεση πως δ ε ν  θα υπάρξουν αναταράξεις στην οικονομία και στο περιβάλλον των ΜΜΕ. Και οι δύο είπαν πως θα επανεξετάσουν τη θέση τους.

Ο τρίτος (σ.σ. Βαρδής ) δεν εκφράστηκε, καθώς η συμμετοχή του γίνεται μέσω τρίτων εταιρειών. Το θρίλερ με τη σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ ξεκίνησε με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη να εκφράζει ανοιχτά ξεκάθαρη θέση υποστήριξης της τηλεοπτικής επιχείρησης και με την οικογένεια ΜΠΟΜΠΟΛΑ να δηλώνει πως θα απόσχει από τη διαδικασία.

Ο κυρ Σταύρος ;

Μαθαίνω, πως ο Ομιλος Βαρδινογιάννη έχει διάφορα σχέδια για MEGA-STAR, για Αττικές Εκδόσεις/Φιλιππόπουλο μέχρι και η παλιά ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ θα μπορούσε να χωρέσει εάν στην γνωστή υπόθεση της αίτησης του Θεοχάρη (που εξετάζεται μέσα στις επόμενες 1-2 εβδομάδες) η επιδίκαση είναι ευνοική για την κατακύρωση του τίτλου στον mr Capital.

Στην ακτίνα δράσης και ισχύος του ευρύτερα εννοούμενου Ομιλου Βαρδινογιάννη θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι εκδόσεις REAL News/ Real Fm/ΑΓΟΡΑ κ.λ.π.