Köfte – κεφτέδες

by on 15 Μάρτιος 2019

Οι κεφτέδες είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά της τουρκικής κουζίνας. Σύμφωνα με διάφορες πηγές υπάρχουν γύρω στα 300 είδη κεφτέ και τα περισσότερα παίρνουν την ονομασία τους από την περιοχή στην οποία μαγειρεύονται. Σχεδόν η κάθε πόλη και περιοχή στην Τουρκία έχει τουλάχιστον ένα πιάτο κεφτέ που ποικίλλει ανάλογα με την αναλογία των υλικών, τα μπαχαρικά και τον τρόπο μαγειρέματος. Εμείς σήμερα θα σας δείξουμε πως να φτιάξετε τους κλασικούς κεφτέδες της τουρκικής κουζίνας με την πιο απλή συνταγή.

Υλικά:

1 κρεμμύδι

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (ψίχα)

8-10 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο

Μισό κιλό μετρίως λιπαρό κιμά

1 αβγό

κύμινο

πιπέρι

αλάτι

Και τώρα πάμε να φτιάξουμε köfte.

Πρώτα αφαιρούμε την κόρα του ψωμιού, μουσκεύουμε την ψίχα και την στίβουμε καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτουμε τον κιμά, το ψωμί, το αβγό, τον μαϊντανό, τα μπαχαρικά, το αλάτι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Παίρνουμε από το μίγμα κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε στην παλάμη μας πλατιά κεφτεδάκια. Τα ψήνουμε στο γκριλ ή με πολύ λίγο λάδι στο τηγάνι. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Καλή όρεξη!

Be the first to comment!
 
Leave a reply »