İmam bayıldı

by on 30 July 2019

Σήμερα αγαπητοί φίλοι θα μαγειρέψουμε ένα πολύ αγαπημένο φαγητό της τουρκικής κουζίνας το οποίο θεωρείται και μεζές. Είναι το imam bayıldı, ένα από τα νοστιμότερα πιάτα με μελιτζάνα.

Υλικά:

4 μελιτζάνες

Λάδι για το τηγάνισμα

2 κρεμμύδια

12 σκελίδες σκόρδο

3 πιπεριές

3 ντομάτες

Αλάτι

Πιπέρι

Ένα κουταλάκι ζάχαρη

Μισό ματσάκι μαϊντανό

Πρώτα πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε ριγωτά. Τις τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε μπόλικο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μισές ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τις πιπεριές. Τα σοτάρουμε όλα μαζί στο τηγάνι με λίγο λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τις καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια ντομάτες. Μόλις ψηθούν αλατίζουμε, βάζουμε πιπέρι, ζάχαρη και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σβήνουμε το μάτι.

Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε μια ρηχή κατσαρόλα. Με ένα μαχαιράκι τις χαράζουμε ελαφρά στο κέντρο και με τη βοήθεια ενός κουταλιού ανοίγουμε χώρο για την γέμιση. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με την γέμιση που φτιάξαμε και τις ραντίζουμε με λάδι. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα. Σερβίρουμε το ιμάμ μπαγιλντί ζεστό ή κρύο.

Καλή σας όρεξη!