Aγκινάρες με Kουκιά – İç baklalı enginar

by on 2 May 2019

Η τουρκική κουζίνα θα λέγαμε ότι έχει συνταυτιστεί με το σις κεμπάπ και το ντονέρ. Υπάρχουν όμως και πάρα πολλά πιάτα λαχανικών που θα τα λάτρευαν οι vegan και οι χορτοφάγοι και όχι μόνο. Σήμερα επιλέξαμε για σας ένα υπέροχο λαδερό της τουρκικής κουζίνας. Αγκινάρες με κουκιά.

Υλικά: 

5 αγκινάρες καθαρισμένες

300 γραμμάρια κουκιά

2 κρεμμύδια

½ κούπα ελαιόλαδο

½ ματσάκι άνηθο

4 κούπες νερό

½ κουταλιά αλεύρι

1,5 κουταλάκι ζάχαρη

Αλάτι

Ένα λεμόνι

Αρχικά τρίβουμε τις αγκινάρες με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε και αυτά στην κατσαρόλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, την ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι, τον χυμό λεμονιού και το νερό και περιχύνουμε με αυτό το μίγμα τις αγκινάρες. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κουκιά και μόλις δούμε ότι έχουν μαλακώσει οι αγκινάρες τοποθετούμε τα κουκιά προσεκτικά στο κέντρο της κάθε αγκινάρας.

Ψήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα.

Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή όρεξη!