ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΟ Χ.Α.

by on 23 October 2013

Με διόρθωση, gap από τις 1.171 μονάδες, ξεκίνησε η συνεδρίαση με αφορμή και το ΄΄φρένο΄΄ στο 9ήμερο σερί

Προσπάθεια αντίδρασης έγινε (στις 11.10-11.20) αλλά το βραχυπρόθεσμο momentum είναι πτωτικό. Για τον ΓΔ μέχρι τις 1.166 μονάδες της Παρασκευής και μετά βλέπουμε.

ΤΖΙΡΟΣ. Με συναλλαγές λιγότερες από το μέσο όρο της προηγηθείσας ανοδικής αντίδρασης η διόρθωση στα περισσότερα χαρτιά του FTSE.

ΕΘΝΙΚΗ. Εως τα 4,07 ευρώ της Παρασκευής μπορεί να υποχωρήσει η ΕΤΕ χωρίς να ακυρώνεται το σενάριο για τα 4,80 ευρώ.

ΟΤΕ. Εάν χαθούν- σε κλείσιμο- τα 9,08 ευρώ σήμερα, τότε το χαρτί ΄΄βλέπει΄΄ μέχρι τα 8,80 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ. Δεν είναι τρυκάκι η αντίδραση της ΕΥΔΑΠ. Με ισχυρό αγοραστή, με συναλλαγές που ξεπερνούν τις 200.000 κομμάτια η άνοδος στα 8,65 ευρώ. Να υποθέσουμε από κάποιον, που βιάζεται; που έχει καλό inside;

ATTICA BANK. Βγαίνει προσφορά αλλά και ισχυρές εντολές απορρόφησης της από τα 0,300-0,302 ευρώ.

ΕΥΑΘ. Συμπτωματικό ? Αλλά αγοραστής, πολύ πιο συγκρατημένος, έχει ενεργοποιηθεί και στην ΕΥΑΘ. Λίγα κομμάτια στο εύρος των 6,14-6,21 ευρώ. Επαναλαμβάνω βιάζεται κανείς?

ΣΑΡΑΝΤΗΣ. Επίδειξη τεχνικής στον Σαράντη. Ενισχύεται κατά 4,17% στα 5,99 ευρώ.

ΜΟΗ. Οτι βγαίνει μέχρι τα 8,60 ευρώ μαζεύεται απρόσκοπτα.

ΔΕΗ. Θα έχουμε διοικητικές αλλαγές άμεσα ή μετά τον…διαγωνισμό.

ΟΠΑΠ. Μου το είπαν αλλά δεν επιβεβαιώνεται. Πως δηλαδή από την πλευρά του κύριου μετόχου τέθηκε ζήτημα- σε ήιπο βέβαια τόνο, διερευνητικό θα έλεγα- για την επιλογή της διαφημιστικής εταιρείας που έχει την διαχείριση του spec;

Διαφωνούν, διαβάζω, για την προοπτική εξόδου της χώρας στις αγορές. Λέτε να στέλνουν σήμα στα hedge funds για ρευστοποιήσεις και λίγο short; Πάντως στο ΧΠΑ είχαν γίνει, μέχρι τις 12.10 περί τα 2.195 ΣΜΕ στον FTSE μέχρι τις 385-382 μονάδες.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΠΕΥ. Υπεραγορασμένη βλέπει την αγορά. Στις 375 και 355 οι στηρίξεις για τον FTSE, με την πρώτη να αναφέρεται και από άλλους αναλυτές.

Η τελευταία ανακοίνωση της Βιοχάλκο σχετικά με τα ποσοστά που θα κατέχει στις θυγατρικές προιδεάζει γι αυτό που εξ΄αρχής είχε θεωρηθεί ως πιθανότερο. Με την προυπόθεση της συγχώνευσης της Βιοχάλκο με την Viohalco. Η τελευταία θα κατέχει ποσοστά από 66,4% έως 85% στις θυγατρικές, εξέλιξη η οποία θα φέρει αργά ή γρήγορα τη ΣΥΝΕΝΩΣΗ συνένωση των θυγατρικών σε σίδηρο, χαλκό, αλουμίνιο και σωλήνες.

Η δεκαετία του 1980-1990 παρήλθε όπως και οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Ο όμιλος, οι αδελφοί Στασινόπουλοι άντλησαν πολλά κεφάλαια, πάρα πολλά κεφάλαια από τη μαρκέτα. Έκαναν βέβαια και πολλές & σημαντικές επενδύσεις, όμως ο όμιλος πήρε πάρα πολλά λεφτά. Πολλά βγήκαν και από το παιχνίδι με τις θυγατρικές το 1998-1999. Ας μην τα θέλουν όλα δικά τους τώρα και βγαίνουν παραπονούμενοι. Δεν τους πρέπει για το μέγεθος των εταιρειών και την σπουδαιότητα του ομίλου. Ετσι δεν είναι;

ο λουμπινιάρης.-