1.000.000 ΕΥΡΩ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΧΤΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ ΣΤΟ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ

by on 27 April 2018

Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στις ακτές του Αλεποχωρίου από πέρυσι με τις Μέδουσες απασχόλησε τη Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων και ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης υπέβαλλε αίτημα για την χρηματοδότηση προμήθειας και τοποθέτησης προστατευτικού πλωτού δικτυακού συστήματος για δέκα χρόνια.

Ο κ. Σταμούλης έστειλε έγγραφο (7970/17.4.2018) στην Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου το οποίο κοινοποίησε στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Χαρίτση και στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς κ. Παναγιώτη Κορκολή με το οποίο ζητεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου (1.000.000) Ευρώ. Το πλήρες κείμενο του ως άνω εγγράφου αναφέρει:

«Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αλματώδης αύξηση του πληθυσμού των μεδουσών στην περιοχή του Κορινθιακού κόλπου με άμεσες συνέπειες, την απομάκρυνση των κολυμβητών από τις συγκεκριμένες ακτές, την μείωση της επισκεψιμότητας, την ελάττωση της αγοραστικής κίνησης των καταστημάτων με μείωση του κύκλου εργασιών τους. Οι παραλίες του Αλεποχωρίου και Αιγειρουσών είναι πολυσύχναστες, από τις ελάχιστες καθαρές της Αττικής, πολύ κοντά και με εύκολη πρόσβαση από το κέντρο της πρωτεύουσας. Το μήκος της ακτογραμμής που ανήκει στον Δήμο Μεγαρέων είναι περίπου τεσσεράμισι (4,50) χιλιόμετρα. Παρακαλούμε όπως εισηγηθείτε την έγκριση του ποσού για το Δήμο Μεγαρέων. Με δεδομένη την θετική σας ανταπόκριση σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

megaratv