ΩΣΕΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ – Κ. ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ.

by on 13 Νοεμβρίου 2013

Το έλα να δείς γίνεται από την αρχή της συνεδρίασης στη μετοχή της ΒΙΟΧΑΛΚΟ. ΄΄Τριαξονικά΄΄ πωλητών, με πολύ ΄΄χαρτί΄΄ για ΄΄πέταμα΄΄ μετά τις τελευταίες εξελίξεις.Κατά 18% ΄΄βουτά΄΄ η τιμή της μετοχής στα 4,20 ευρώ, ενώ νωρίτερα – στις 12.20 – 12.30- είχε πιάσει πάτο στα 4,10 ευρώ σχεδόν 28% χαμηλότερα δηλαδή.

Και οι ρευστοποιήσεις στη μετοχή συνεχίζονται, ξεπερνώντας σε αξία τα 2,5 εκατ. ευρώ (λίγο πριν τις 14.00΄). Και το ερώτημα, που γεννάται είναι πολύ συγκεκριμένο από τη στιγμή που η διοίκηση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ θα έκανε αυτό, που θεωρούσε ως σωστό και ορθό για να υλοποιήσει. Έχοντας φανερώσει τα χαρτιά της, τις προθέσεις της από την αρχή της υπόθεσης. Και καλά η ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Μα εκεί στην Κολοκοτρώνη και λιγότερο στην Λεωφ. Αθηνών, να πιαστούν τόσο, μα τόσο αδιάβαστοι σε σημείο που ορισμένοι κακόβουλοι ισχυρίζονταν, πως ο κ. Μποτόπουλος δεν γνώριζε την ουσία της διασυνοριακής συναλλαγής.

Τι στο καλό κάνουν εκεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παρά μόνον να ανακοινώνουν από καιρού εις καιρόν κάποια προστιμάκια σε ταλαίπωρους των ΄΄τοπικών΄ ΄κατηγοριών. Μα τόσο ερασιτέχνες οι άνθρωποι, τόσο εκτός κλίματος και παιχνιδιού ο εκλεκτός του Μπένυ, μυρωδιά ο άνθρωπος;

 και για του λόγου το αληθές θα σας διηγηθώ μία ιστοριούλα για να μην με κακολογείτε για λουμπινιάρη.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αγρυπνά φίλοι μου, lobbystaράδες. Τουλάχιστον έτσι μου είπε ένας υπέργηρος, πρώην μεγαλομέτοχος κατασκευαστικής εταιρείας που έχει προ πολλού εγκαταλείψει το Χρηματιστήριο λόγω λουκέτου. Με τον εν λόγω υπέργηρο κύριο είχαμε γνωριστεί παλιά τις καλές μέρες για κάτι ΛΑΥΡΙΑ, θυμάστε οι παλιότεροι. Ο εν λόγω παλαίμαχος επιχειρηματίας λοιπόν είχε πωλήσει την εταιρεία του, αλλά παρέμενε στο διοικητικό συμβούλιο για κάποιο διάστημα.

 Ο νέος ιδιοκτήτης, πριν την στείλει στα τάρταρα (όπως έπραξε και με άλλες επιχειρηματικές του δραστηριότητες) δεν είχε ενημερώσει σωστά την Επιτροπή για το πώς διέθεσε η επιχείρηση τα κεφάλαια από α.μ.κ  που είχε κάνει προ 15ετίας. Επί δραχμής σα να λέμε.

Αρχές Οκτωβρίου ο υπέργηρος κύριος (πρώην μεγαλομέτοχος της κατασκευαστικής) έλαβε επιστολή, περίπου δέκα σελίδων, με την οποία ενημερωνόταν πως του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ (*)  Το χιλιάρικο θα το πληρώσει ως πρώην μέλος του Δ.Σ. της κατασκευαστικής που δεν ενημέρωσε σωστά για το πώς διατέθηκαν τα κεφάλαια της αύξησης.

Ευτυχώς, πάντως, χρειάστηκαν μόνο δέκα (10) χρόνια μέχρι να διαπιστωθεί η παράβαση και να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι ώστε να πληρώσουν τα 1.000 ευρώ.

   ΣΗΜ. Απόλυτα… εξασφαλισμένη φέρεται να είναι και η είσπραξη του προστίμου, που είχε επιβάλλει η Κεφαλαιαγορά στη Microland, η οποία έχει τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης από το φθινόπωρο του 2009 (προ μνημονίου!).

   σ.σ. θα πείτε εδώ ο κ. Μποτόπουλος και η παρέα του επιβάλλουν πρόστιμα σε ευρώ για υποθέσεις, που είχαν εντοπισθεί επί δραχμής. Τρελλές καταστάσεις.

    Τι να λέμε τώρα,

  και μετά φταίω εγώ ο λουμπινιάρης.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »