ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΖΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ο ΝΕΑΡΟΣ !!!

by on 30 September 2015

«Αν υπάρχει μια καλή απόφαση για το θέμα του χρέους, η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές λίγο μετά την αναδιάρθρωση του χρέους». Ο νεαρός δεν έχει διαβάσει κανένα μνημόνιο ούτε καν αυτό που υπέγραψε !!! Αυταπόδεικτο με την παραπάνω δήλωση του !!! Χωρίς τους εδώ πάτρωνες(*) του βουλιάζει ζώντας το όνειρο του….

Ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων σύντομα, αν καταλήξει σε συμφωνία αναδιάρθρωσης χρέους με τους πιστωτές μέσα στους επόμενους μήνες, εκτίμησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τη διεύθυνση σύνταξης της Wall Street Journal στη Νέα Υόρκη. «Ο στόχος είναι να επιστρέψουμε στις αγορές», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλώντας στη The Wall Street Journal. «Αν υπάρχει μια καλή απόφαση για το θέμα του χρέους, η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές λίγο μετά την αναδιάρθρωση του χρέους».

Στο άρθρο που ανήρτησε η εφημερίδα, μετά το πέρας της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού στα γραφεία της, σημειώνεται ότι ο κύριος Τσίπρας δήλωσε ότι η συμφωνία ήταν αναγκαία για να αποφευχθεί μια καταστροφική έξοδος από την Ευρωζώνη.

«Οι συνομιλίες για την αναδιάρθρωση του χρέους αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο έτος, αν η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος διάσωσης της χώρας, ολοκληρωθεί με επιτυχία», σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα και προσθέτει: «Την Τρίτη ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει τους όρους του νέου προγράμματος, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς, όπως οι αυξήσεις φόρων» δεν θα έχουν θετικά αποτελέσματα».

Αναφερόμενος στους στόχους του ελλείμματος που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης, όπως σημειώνει η WSJ, ο κ. Τσίπρας είπε: «Στόχος μας είναι να συμφωνήσουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι αν η κατάσταση επιδεινωθεί, τα κεφάλαια που θα χαλάσει η Ελλάδα θα πρέπει να εξαιρεθούν από τον υπολογισμό του ελλείμματος». Μάλιστα η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη αξιωματούχους αναφέρει ότι εξαιτίας του προσφυγικού τα νησιά έχουν δει μείωση των εσόδων τους που φθάνει ακόμη και το 40%.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός κάλεσε την Ευρώπη να δράσει γρήγορα και να δείξει αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση της κρίσης.

«Η ΕΕ κέρδισε όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου», είπε ο κ. Τσίπρας. Αλλά «αν τώρα χτίζουμε τείχη στην Ευρώπη, αυτή δεν θα είναι η Ευρώπη του κοινού μας μέλλοντος’», συνεχίζει η WSJ και προσθέτει: « Αναφερόμενος στις ταραχώδεις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της τους προηγούμενους μήνες, ο κ. Τσίπρας είπε ότι γνώριζε πως οι συνομιλίες θα ήταν δύσκολες. Αλλά τόνισε ότι εξεπλάγην από αυτό που εκείνος αποκάλεσε ως μια προσπάθεια ακραίων συντηρητικών δυνάμεων της Ευρώπης να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο Σόιμπλε ήθελε τη διαίρεση της Ευρώπης, αλλά στο τέλος το έκανε», είπε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι ο ίδιος έχει μια σχέση εμπιστοσύνης με την Ανγκελα Μέρκελ.

Τέλος ο Ελληνας πρωθυπουργός κάλεσε επίσης την Ευρώπη να εντείνει τις προσπάθειες για επίτευξη διπλωματικής λύσης στη Συρία και κάλεσε τη Δύση να μην αφήσει τη Ρωσία έξω από τέτοιου είδους συνομιλίες.

«Αν θέλουμε να συζητήσουμε την προοπτική της παγκόσμιας σταθερότητας και ασφάλειας, πιστεύω ότι είναι λάθος να αποκλείσουμε τη Ρωσία από τις συζητήσεις αυτές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με τη στρατηγική τους ή όλες τις ρωσικές πολιτικές», καταλήγει η αμερικανική εφημερίδα στο άρθρο της μετά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στα γραφεία της.

Imeisia

(*) Ποιο είναι οι πάτρωνες του νεαρού; Μόνο στο lobbystas. Έρχεται….

Συνεχίζεται…