ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ, βρε που χάθηκε αυτό το παιδί;

by on 20 November 2013

 Του “Αλιέως”

  Επαφές επί επαφών με ξένους επενδυτές και ισχυρούς της Wall και των οίκων αξιολόγησης πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες ο Γιάννης Μουρμούρας, όπως διαρρέει το ίδιο το ΄΄υπόγειο΄΄ του Μαξίμου.

 Εντάξει για να φτιαχτεί και λίγο κλίμα, καθώς η Τρόικα πιέζει και η συγκυβέρνηση δεν προχωράει, αλλά η ουσία είναι πως ο οικονομικός σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά έχει αναλάβει όλες τις συναντήσεις, διαβουλεύσεις και lunches με σημαίνοντες παράγοντες.

Δεν είναι τυχαίο, πως πρόσφατα συμμετείχε στο διεθνές forum (του Bruegel) όπου συναντήθηκε με αναλυτές, εκπροσώπους της DGCom αλλά και ξένων ( κυρίως αγγλοσαξωνικών ΜΜΕ) και καθηγητές.

Προ δυο εβδομάδων δε παρευρέθη στο Harvard στη Βοστώνη και στο Brooking Institute στην Ουάσινγκτων όπου μεταξύ άλλων είχε επαφές με εκπροσώπους των Moody’s και  Standard and Poor’s.

 Πάντα σύμφωνα με τις διαρροές ( του ΄΄υπογείου΄΄ του Μαξίμου) αυτές οι συναντήσεις του Γ. Μουρμούρα ενδέχεται να ανοίγουν τον δρόμο για την ΄΄έξοδο΄ ΄της Ελλάδας στις αγορές ( όπως επιχειρεί ο Γ. Στουρνάρας) και ίσως κρύβουν έναν άσσο από την πλευρά της Moody s- σαν δώρο Αγιο Βασιλειάτικο.

 Ωστόσο αυτό, που κάνει εντύπωση είναι η ΄΄εξαφάνιση΄΄ του Χρύσανθου από την επικαιρότητα.

Και επειδή ο Χρύσανθος θεωρεί τη Νέα Υόρκη και την αμερικανική αγορά ΄΄γήπεδο΄΄ του μου προκαλεί έκπληξη, που ΄΄επίθεση΄΄ στην ΄΄έδρα΄΄ του κάνει ο Γ. Μουρμούρας.

Να σημαίνει κάτι ή μήπως ιδέα μου είναι. Ρώτησα την πηγή στο ΄΄υπόγειο΄΄ αλλά δεν με διαφώτισε.

Το παρακολουθεί όμως ο lobbystas.gr, καθότι μια αδυναμία στον Χρύσανθο την έχουμε. Από την εποχή της χρηματιστηραικής ΄΄φούσκας΄΄ και του Money & Life.