ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ… (Ανάλυση της συνέντευξης Χρ. Μεγάλου στο CNBC)

by on 28 October 2014

Του Νίκου Πάσχου

Τι είδε και τι κατάλαβε ο τηλεθεατής του CNBC παρακολουθώντας την συνέντευξη του Διευθύνωντα Συμβούλου της Eurobank κ Χρήστου Μεγάλου; Ποια ήταν τα συμπεράσματα στα οποία οδηγήθηκαν τα εκατομμύρια  των τηλεθεατών του CNBC; Μια ανάλυση καρέ, καρέ στο video μας οδηγεί σε ασφαλή και όχι αυθαίρετα δικά μου συμπεράσματα !

Το πρώτο που παρατηρεί κάποιος εκτός από την Ακρόπολη και τον γερανό είναι ο ηλιακός θερμοσίφωνας Calpac (φωτό 1) στο κάτω άκρο στο πλάνο. Γιατί άραγε να είναι φόντο η Ακρόπολη; Μια μικρή ιδιωτική τράπεζα στην Ελλάδα με τον διευθύνωντα να δίνει συνέντευξη με φόντο την Ακρόπολη; Είναι πολιτικός; Όχι; Γιατί αποστρέφεται το logo της τράπεζας; Το λογικό θα ήταν να δοθεί η συνέντευξη στο γραφείο του ή με φόντο την τράπεζα. Πρώτο λάθος η επιλογή. Και μάλιστα βαρύτατο. Εκτός και αν η δήλωση του ότι “Πιστεύουμε ότι δεν θα γίνουν εκλογές για να μην επηρεαστεί η οικονομία” να μην ήθελε να επηρεαστεί με τα λογότυπα και την εικόνα της τράπεζας! Άρα η πρόθεση του να εμπλακεί στα πολιτικά τον οδήγησε στην επιλογή της Ακρόπολης. Σωστά κύριε Χρήστο; Τσουπ το πιασε ο τηλεθεατής. Τα Αμερικανάκια σε τέτοια είναι μανούλες να ξέρεις. Πάμε παρακάτω. Πάνω από 5 φορές έσκυψες να δεις κείμενο κατά την διάρκεια της συνέντευξης δείχνοντας νευρικότητα (φωτό 2). Είναι γνωστό ότι όρθιος με κείμενο ίσον καταστροφή. Όρθιος πας χωρίς κείμενο ή με Autocue. Και αυτό το είδαν οι τηλεθεατές. Όταν τους έλεγες τι καλή τράπεζα που έχουμε έπαιζες μαζί με κάρτα του CNBC που έλεγε ότι … FAIL !!! Εσύ monitor δεν είχες για να το δεις ή ακόμα και αν το είχες δεν το είδες !!! Αν το έπαιρνες χαμπάρι θα μπαλαμούτιαζες την κουβέντα και θα τους έλεγες κοιτάξτε να σας το εξηγήσω και ας τους έλεγες παπαριές!!! Τι είδε ο τηλεθεατής; Εσένα να λες πόσο καλή τράπεζα έχουμε και ταυτόχρονα ένα μεγάλο FAIL !!! Τι του έμεινε νομίζεις; (φωτό 3) Το δικό σου άκουσμα ή η μεγάλη εικόνα του FAILΧρήστο μου; (Καλό να το ακούς αλλά το μάτι είναι πάντα καλύτερο δεν συμφωνείς;) Τέλος τι άλλο είδε ο τηλεθεατής; Εσένα με κάρτα όπου η EUROBANK έγραφε κέρδη άνω του 10%. Εκείνη την ώρα. Αφού τελείωσες την συνέντευξη και μετά όταν είδε το κλείσιμο στο μείον χάνοντας τα πάνω από 10% κέρδη, τι λες να είπε ο τηλεθεατής κύριε Χρήστο; (φωτό 4)  

Υ.Γ. Με ένα καλό και παχουλό συμβόλαιο θα σε συμβούλευα στα επικοινωνιακά, αλλά βλέπεις είσαι τραπεζίτης και για λόγους αρχής δεν μου το επιτρέπω. Χαιρετισμούς στην επικοινωνιακή ομάδα της τράπεζας. Πόσα είπαμε τους πληρώνεις;

Φωτό 1

 

Φωτό 2

 

Φωτό 3

Φωτό 4