ΧΟΝΤΡΟΣ ΤΖΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ …

by on 28 March 2012
Σε πωλήσεις χρυσού προχώρησαν οι κεντρικές τράπεζες τον Φεβρουάριο καθώς η τιμή του έφτασε το υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους, με τη Ρωσία, την Τουρκία και το Τατζικιστάν να είναι ανέμεσα σε αυτές που μείωσαν τα αποθέματά τους.


Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΝΤ, η Ρωσία, η οποία είναι ενεργός αγοραστής τα τελευταία χρόνια, μείωσε τα αποθέματά της κατά 121.000 ουγγιές στα 28,267 εκατ. ουγγιές. Η Τουρκία, η οποία αύξησε σημαντικά τα αποθέματά της τους τελευταίους μήνες του 2011, μείωσε τα αποθέματά της κατά 42 χιλ. ουγγιές στα 6,37 εκατ. ουγγιές.Το Μεξικό μείωσε τα αποθέματά του κατά 3 χιλ. ουγγιές στα 3,4 εκατ. ουγγιές ενώ το Τατζικιστάν υποχώρησαν κατά 5 χιλ. στα 144 χιλ. ουγγιές. Πτώση σημείωσαν και τα αποθέματα της Τσεχίας τα οποία μειώηκαν κατά 2 χιλ. ουγγιές στα 399 χιλ. ουγγιές. Αντίθετα το Καζακστάν προέβη σε αγορές 72 χιλ. ουγγιών με τα αποθέματά του να αυξάνονται στα 3 εκατ. ουγγιές ενώ της Ελλάδας σημείωσαν άνοδο ο κατά 1.000 ουυγιές στα 3,59 εκατ. ουγγιές. 

Σημειώνεται πως ορισμένοι αγοραστές, όπως η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Νότια Κορέα και η Σρι Λάνκα δεν έχουν ανακοινώσει στοιχεία για τον Φεβρουάριο.