ΧΑΚΕΡ ΕΚΛΕΨΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΕΚΑΤ. ΑΤΟΜΩΝ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ

by on 30 July 2019

Χάκερ υπέκλεψε προσωπικά δεδομένα περίπου 100 εκατ. ανθρώπων στις ΗΠΑ και άλλων 6 εκατ. στον Καναδά αφότου παραβίασε τα συστήματα χρηματοπιστωτικού ομίλου.

Χάκερ παραβίασε τα συστήματα του χρηματοπιστωτικού ομίλου Capital One και απέκτησε πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών δεδομένων για πάνω από 100 εκατομμύρια αιτούντες για προϊόντα πιστωτικών καρτών, όπως ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο Τύπου, την Τρίτη.

«Η Capital One Financial Corporation ανακοίνωσε σήμερα ότι στις 19 Ιουλίου 2019, διαπίστωσε ότι υπήρξε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση εξωτερικού ατόμου που απέκτησε ορισμένων τύπων προσωπικές πληροφορίες σχετικές με άτομα που είχαν υποβάλει αίτηση για τα προϊόντα πιστωτικών καρτών και πελάτες πιστωτικών καρτών της Capital One», σημειώνεται στο δελτίο Τύπου.

«Το γεγονός αυτό επηρέασε περίπου 100 εκατομμύρια άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες και περίπου 6 εκατομμύρια στον Καναδά», προστίθεται.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η μεγαλύτερη κατηγορία πληροφοριών που διέρρευσαν ήταν εκείνες που αφορούσαν αιτήσεις πιστωτικών καρτών από καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις μεταξύ 2005 και 2019, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων, των διευθύνσεων, των ταχυδρομικών κωδικών, των στοιχείων επικοινωνίας, των ημερομηνιών γέννησης και των εσόδων που δηλώθηκαν αυτοπροσώπως.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως το FBI συνέλαβε τον δράστη.