ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ MASTIC SPA

by on 13 Νοεμβρίου 2017

Εκτός Ελλάδος μεταφέρει την παραγωγή των φυσικών καλλυντικών από μαστίχα (Mastic Spa) η οικογένεια Σόδη μετά από 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο νησί της Χίου.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Γιώργος Σόδης με μια οργισμένη ανακοίνωσή του εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν την οικογένειά του να «απογαλακτιστεί» από τη Χίο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Μεταξύ άλλων επισημαίνει τα δυσβάστακτα μεταφορικά κόστη, την επιβολή υψηλού ΦΠΑ, την έλλειψη χωροθέτησης Βιομηχανικής Περιοχής κ.α.

Ηταν το μοναδικό εργοστάσιο από το 1977 παραγωγής καλλυντικών σε ολόκληρο το Αιγαίο, με πλήρως εξοπλισμένο χημείο.

Το 2008, πριν εκδηλωθεί η κρίση, η Mastic Spa διέθετε δίκτυο 28 καταστημάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είχε πωλήσεις 3,5 εκατ. ευρώ, κέρδη 250.000 ευρώ και 40 εργαζομένους.

Το 2012 όμως η Mastic Spa τέθηκε σε εκκαθάριση, με χρέη προς τράπεζες, προμηθευτές και πρώην εργαζομένους, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπη με τον ανταγωνισμό των πολυκαταστημάτων που προσέφεραν φυσικά καλλυντικά τα οποία όμως ήταν πιο φθηνά.

Το πρώτο εξάμηνο του 2012 τα αδέλφια Σόδη έκλεισαν την παλιά εταιρεία και δημιούργησαν τη Χία Γη ΕΠΕ. Διατήρησαν το εργαστήριο παραγωγής καλλυντικών στη Χίο και δύο καταστήματα – το ένα στη Χίο και το άλλο Γιάννενα. Τώρα όμως οι τίτλοι τέλους έπεσαν οριστικά για την ιστορική εταιρεία με τα καινοτόμα, για την εποχή που ιδρύθηκε, προϊόντα.

Βασίλειος Κώτσης – tanea

comments
 
Leave a reply »

 
  • Petero
    13 Νοεμβρίου 2017 at 17:43

    Ειναι ντροπή να αναφέρετε τέτοιες ειδήσεις. Ήλθε ο Σοδης αφού έριξε φέσι σε τράπεζες και όποιον μιλάει Ελληνικά και έκανε νέα εταιρεία με τα στοιχεία που από τη προηγούμενη, την έριξε και αυτή στα βράχια ( κάποιους έριξε πάλι, το σίγουρο ειναι το δημόσιο, δηλαδή εμάς) και τωρα λέει φεύγει από την Ελλάδα! Στα τσακίδια τέτοια λαμόγια!

    Απάντηση