ΦΑΧΡΕΤΤΙΝ ΚΟΤΖΑ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ BRAND ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΙΜΑΚΑ

by on 9 August 2019

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρεττίν Κοτζά δήλωσε πως γίνονται βήματα ώστε η Τουρκία να αναδειχθεί σε brand στον τουρισμό υγείας σε παγκόσμιο κλίμακα.

Ο Κοτζά ο οποίος πήρε μέρος σε μια εκπομπή στο ειδησεογραφικό Πρακτορείο Αναντολού δήλωσε πως μέσα σε δυο μήνες θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη προβολή.

Ο Κοτζά αφού σημείωσε πως η Τουρκία στα τελευταία 17 χρόνια σημείωσε μια πολύ μεγάλη ανάπτυξη στον τομέα της υγείας είπε πως το 2018 στο πλαίσιο του τουρισμού υγείας θεραπεύτηκαν στην Τουρκία 500 χιλιάδες ασθενείς και πως φέτος θα ξεπεράσουν αυτό τον αριθμό.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως την νέα περίοδο θα υπάρξουν ακόλουθοι υγείας στις χώρες που στοχεύονται και θα ανοίξουν Κέντρα Προηγμένης Διάγνωσης στις συγκεκριμένες χώρες και ανέφερε πως θέλουν να θέσουν σε ισχύ κέντρα διάγνωσης τα οποία θα κάνουν τις εξετάσεις και τις παρακολουθήσεις των ασθενών που ήρθαν από το εξωτερικό στην Τουρκία όταν εκείνοι επιστρέψουν στις χώρες τους.

Ο Κοτζά ανέφερε πως οι χώρες όπως η Ρωσία, η Ουκρανία το Αζερμπαϊτζάν στην Ασία και οι χώρες όπως Ιράκ, Μπαχρέιν και Κατάρ στη Μέση Ανατολή μπορούν να γίνουν χώρες-στόχοι και πως σχεδιάζουν να κάνουν διαγνώσεις μέσω των κέντρων διάγνωσης στις συγκεκριμένες χώρες.

Είπε δε πως θέλουν να κάνουν την Τουρκία να αναδειχθεί σε brand πως ξεκίνησε η διαδικασία σχετικά με αυτό.

«Στις επόμενες 1 με 2 μήνες θα γίνει μια μεγάλη προβολή. Από εδώ και στο εξής θέλουμε να διεξάγουμε μια διαδικασία ανάδειξης σε brand που όταν θα γίνει λόγος για «υγεία» θα έρχεται στον νου η Τουρκία.