ΦΑΚΕΛΟΣ SIEMENS – ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ: ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΣΙΩΠΗΣΕ … ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

by on 30 November 2014

Του Νίκου Πάσχου

Κύριε Πρόεδρε, κάτι πολύ σημαντικό, το οποίο τώρα προέκυψε. Εγώ το όνομα Καπάτσος το έχω βρει στην εταιρεία Piperlent. H εταιρεία  Piperlent στην εμπορική τράπεζα του Λονδίνου έχει πάρει από τα μαύρα ταμεία της SIEMENS  1,7 εκατομμύρια, που σημαίνει ότι θα πρέπει να ζητήσουμε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όλες τις κινήσεις των κωδικών σε όλους τους χρηματιστές του Καπάτσου, όπως και της εταιρείας Piperlent. Αναφέρεται η εταιρεία αυτή και μέσα στη DEBEVOISE & PLIMPTON, αλλά και στον ομοσπονδιακό εισαγγελέα  της Ελβετίας, όπου μάλιστα το συνδυάζει στη σελίδα 27 και λέει ότι πρόκειται για προμήθειες, στα πλαίσια του C4I…..

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του –μέλους- Παναγιώτη Καμμένου  στην εξεταστική της βουλής επιτροπή για την Siemens, όταν έθετε ερωτήματα στον χρηματιστή Νικόλαο Δεβλέτογλου. Εάν η εξεταστική έστελνε τα πρακτικά με τις απαντήσεις του κ. Δεβλέτογλου στη δικαιοσύνη, τότε ένα είναι σίγουρο. Θα είχε ασκηθεί δίωξη για ξέπλυμα σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο χρηματιστής. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη των λεγομένων μου, συνεχίζω με το μυστήριο της δήλωσης Καμμένου. Σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας, οι ερωτήσεις που είχαν προηγηθεί από τον Πάνο Καμμένο προς τον Δεβλέτογλου ήταν ελάχιστες. Συγκεκριμένα ρωτά:

Κύριε μάρτυς, έχουμε από την ελβετική ομοσπονδιακή εισαγγελία, από τον Εισαγγελέα κ. Όσλερ, τα ανοίγματα των λογαριασμών στην Ελβετία. Προκύπτουν λοιπόν ότι οι ενδείξεις στις αιτιολογίες για τις συναλλαγές από τις εταιρείες δεν είχαν το όνομα του αποστολέα, δηλαδή Καπάτσος, είχαν τις ενδείξεις Bu Sung  Business Relation Greece και Investerning Patrick Local business κλπ. Αν ζητήσετε από τη συγκεκριμένη συναλλαγή το transfer που έγινε, θα πρέπει να αναγράφεται και ένας κωδικός επάνω αναγνωριστικός. Δεν μπορεί να γράφει μόνο Blacid Blued. Μπορείτε να μας προσκομίσετε από το συγκεκριμένο λογαριασμό τι transfers υπάρχουν με αυτές τις συγκεκριμένες αιτιολογίες; Δηλαδή Bu Sung  Business Relation Greece και  Investerning Patrick Local business. Γιατί έτσι μπορούμε και εμείς να βρούμε μία άκρη

Εδώ ο Δεβλέτογλου αντιλαμβάνεται τις λεπτομέρειες.

Νικόλαος Δεβλέτογλου: Ο πελάτης που έστειλε τα λεφτά δεν ήταν από δικό του λογαριασμό.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ωραία, της Blacid Blued ήταν. Δεν υπήρχε στο transfer αιτιολογία;

Νικόλαος Δεβλέτογλου Δεν ξέρω. Εγώ δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτό το θέμα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μπορείτε να μας καταθέσετε στην Εξεταστική Επιτροπή, αν υπάρχει το  συγκεκριμένο transfer και τι αιτιολογίες είχε; Υπάρχουν αντίγραφα; Διατηρείτε αντίγραφα;

Νικόλαος Δεβλέτογλου: Αν υπάρχουν αιτιολογίες δηλαδή…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ή από το λογαριασμό από την τράπεζά σας.

Νικόλαος Δεβλέτογλου: Συνήθως όταν γίνεται ένα έμβασμα, πηγαίνει το έμβασμα. Τώρα, από εκεί και πέρα…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αν υπάρχει, δηλαδή, στην αιτιολογία. Γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ψάξουμε κατά πόσον πήγαν χρήματα σε πολιτικό. Δηλαδή -και να σας το πω ευθέως- αυτό που προκύπτει είναι ότι πήγαιναν χρήματα 2,8 εκατομμύρια μέσω διάφορων λογαριασμών και σε χρηματιστές όπου αυτά δινόντουσαν μετρητά σε πολιτικούς. Και αυτό είναι που ψάχνουμε αυτή τη στιγμή. Αν λοιπόν βρεθεί αυτό το transfer, θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Νικόλαος Δεβλέτογλου: Εγώ πάντως δεν είχα σχέση με πολιτικούς.

Συνεχίστηκαν οι ερωτήσεις από τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής μέχρι και το τέλος της διαδικασίας που έκλεισε με την δήλωση Καμμένου, όπως την καταγράψαμε στην εισαγωγή του ρεπορτάζ. Και λέω δήλωση γιατί δεν ήταν ερώτηση. Ήταν για να …. ακουστεί.

Έτσι από το 2010, ο λαλίστατος και γνώστης περί, Καπάτσου, Δεβλέτογλου και λοιπόν εμπλοκών, στα της Siemens, βουλευτή Πάνου Καμμένου, φτάσαμε στο 2014 και την πρόταση για απαλλαγή του κ. Ν. Δεβλέτογλου, για άμεση συνέργεια σε ενεργητική δωροδοκία από τον εισαγγελέα … με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να τηρεί άκρα του τάφου σιωπή !!!

Συνεχίζεται