Υποδοχή του 2022 σε συνθήκες καύσωνα

by on 31 December 2021

Στις παραλίες φαίνεται πως θα υποδεχθούν απόψε το νέο έτος  δεκάδες χιλιάδες Μελβουρνιώτες.

Η θερμοκρασία στη Μελβούρνη, που ανέβηκε τις τελευταίες μέρες, προβλέπεται  σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς να φτάσει μέχρι και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Ήδη τις τελευταίες μέρες αλλά ειδικά και χθες οι παραλίες γέμισαν με λουόμενους.

Η πρώτη μέρα του νέου έτους θα είναι, επίσης, κυρίως ηλιόλουστη, με  μέγιστη θερμοκρασία τους 37 βαθμούς.

Την Κυριακή η μέγιστη θερμοκρασία θα πέσει στους 29 βαθούς.

Από τη Δευτέρα, το ζεστό κύμα θα αρχίσει να υποχωρεί στη Μελβούρνη, όπου οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μέγιστη θερμοκρασία τους 23 βαθμούς Κελσίου και νότιους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα 20-30χλμ την ώρα.

Το καλοκαίρι έφτασε στη Μελβούρνη και, παρά την σκιά της πανδημίας που πλανάται πάνω από τον πλανήτη, οι Μελβουρνιώτες εκμεταλλεύονται τις υψηλές θερμοκρασίες και τρέχουν στις παραλίες. Ανάμεσα στους πολλούς ομογενείς που παραθερίζουν αυτές τις μέρες στο Mornington Peninsula είναι και η οικογένεια του Κώστα και της Φρειδερίκης Χατζημανώλη που διακρίνονται στην φωτογραφία με τα εγγόνια τους Annamaria, Madelena, Alexandra, Elizabeth, Karelos, Kostas και Frederikos. Φώτο: Supplied

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η θερμοκρασία στο Geelong και το Surf Coast θα είναι 37 βαθμοί Κελσίου, 33 στο Mornington Peninsula, 39 στο Bendigo, 36 στο Ballarat και 40 στο Shepparton.

Ιδιαίτερα ψηλές για την εποχή θα είναι οι θερμοκρασίες την πρώτη ημέρα του έτους στα βορειοδυτικά της Βικτώριας (από τη Mildura έως το Hopetoun) όπου ο υδράργυρος θα κυμανθεί γύρω στους 40-43 βαθμούς Κελσίου. Την ίδια ημέρα στο Geelong, το Surf Coast και το Mornington Peninsula η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 29 βαθμούς, στο Bendigo τους 40, στο Ballarat 35 και το Shepparton τους 41.

Ενώ οι ζεστές θερμοκρασίες κατά την εορταστική περίοδο είναι συνηθισμένο φαινόμενο, ο μετεωρολόγος Keris Arndt, προειδοποιεί ότι είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε θερμοκρασίες πάνω από το μέσο όρο, αυτήν την εποχή, για τόσες ημέρες στη σειρά.

Οι συνθήκες καύσωνα που θα επικρατήσουν από την Παρασκευή έως την Κυριακή, αυξάνουν τους κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιών κυρίως στις βορειοδυτικές περιοχές της Πολιτείας, και με τα πυροτεχνήματα που έχουν προγραμματιστεί για την υποδοχή της νέας χρονιάς οι Αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και να ακολουθούν τις οδηγίες που αναμένεται να εκδώσουν οι Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης και η Πυροσβεστική.

neoskosmos.com