ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ FRANKFURTER ALGEMEINE ZEITUNG. ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ”ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ” ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

by on 18 January 2018

Ύμνος για Τσίπρα από την Frankfurter Algemeine Zeitung (FAZ): τον χαρακτηρίζει απελευθερωτή της χώρας!!!

Αποκρουστικό αλλά πολύ αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ”έγκυρης” Frankfurter Algemeine Zeitung φτάνει στο σημείο να ταυτίζει με ”συμμορίες” το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, το οποίο κατευθύνεται, τάχα, όπως ισχυρίζεται η γερμανική εφημερίδα, από ”πλούσιους οφειλέτες”, με τις συμμορίες, αυτού του κινήματος, να ”χτυπούν”, υποτίθεται, και ”να απειλούν τους συμβολαιογράφους έξω από τα ειρηνοδικεία”!!!

Στο ίδιο κατάπτυστο δημοσίευμα τονίζεται ότι ”ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία ως ο πολιτικός ο οποίος απελευθέρωσε την χώρα από την δυσάρεστη όσο και αποτελεσματική επιτήρηση των ξένων” (!), ενώ οι ύμνοι στον ψευδώνυμο Έλληνα ”αριστερό”, Αλέξη Τσίπρα, καλό εντολοδόχο του γερμανικού κατεστημένου, συνεχίζονται από τηνFAZ, διότι θέσπισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να παρακάμψει το κίνημα, ενώ ύμνους πλέκει, επίσης, η FAZ προς μια δράκα συμβολαιογράφων, οι οποίοι, υπό την σκέπη του γνωστού Ρούσκα, παίζουν το παιχνίδι των τραπεζών.

Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι το δημοσίευμα της FAZ δεν είναι τυχαίο, ούτε αποτυπώνει τις σκέψεις μιας τυχαίας εφημερίδας αλλά αποτελεί δημοσίευμα μιας από τις πιο επίσημες εφημερίδες του γερμανικού κατεστημένου που απηχεί, σχεδόν, ευθέως τις θέσεις του τελευταίου.

Αν αυτό το δημοσίεμα δεν αποδοκιμασθεί ευθέως από την κυβέρνηση, θα είναι μια από τις πιο χτυπητές αποδείξεις ότι η τελευταία όχι μόνο ακολουθεί μια καταστροφική πολιτική, που συμβαίνει ούτως ή άλλως, αλλά και λειτουργεί ως το διατεταγμένο μακρύ χέρι του Γερμανικού κατεστημένου.

Τ.Ζ

Ιδού το δημοσίευμα της FAZ, όπως αποτυπώνεται από την iefimerida:

FAZ: Απελευθερωτής για την Ελλάδα ο Τσίπρας – Συμμορίες εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς

Με τίτλο «Οικονομική ανεξαρτησία για την Αθήνα» δημοσίευμα της FAZ αναφέρεται στην άρση των τελευταίων εμποδίων για τη λήξη του προγράμματος βοήθειας, κάνοντας ειδική αναφορά στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung στην ανταπόκρισή της από την Αθήνα τονίζει  ότι ο Αλεξης Τσίπρας «θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία ως ο πολιτικός ο οποίος απελευθέρωσε τη χώρα από τη δυσάρεστη όσο και αποτελεσματική επιτήρηση των ξένων.

Η φήμη ότι θα μπορούσε να είναι αυτός που θα διώξει τους ξένους επιτηρητές, θα είναι η ιστορία επιτυχίας που ελπίζει να του δώσει ώθηση για τις επόμενες εκλογές. Θα μπορούσε πράγματι να γίνει κάτι τέτοιο διότι δεν είναι μόνο η Ελλάδα που δεν θα είχε συμφέρον από ένα τέταρτο πρόγραμμα βοήθειας», αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Αίρονται τα τελευταία εμπόδια

Η Αθήνα αίρει ένα από τα τελευταία εμπόδια πριν τη λήξη του τρίτου προγράμματος βοήθειας σημειώνει η FAZ και προσθέτει ότι στις 20 Αυγούστου θα λήξει το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα που εγκρίθηκε το καλοκαίρι του 2015. Ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Αθήνα θέλει να αποφύγει ένα τέταρτο «πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής».

Σήμερα ξεκινά το τελευταίο σκέλος της πορείας της Αθήνας για την ανάκτηση της ανεξαρτησίας, όπως υποστηρίζουν οι Αθηναίοι πολιτικοί γράφει η γερμανική εφημερίδα. Προηγουμένως, το ελληνικό Κοινοβούλιο πέρασε και πάλι μια ολοκληρωμένη νομοθετική δέσμη που ορίζει τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές.

Υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Μολονότι σημειώθηκαν μικρές βίαιες ταραχές έξω από το Κοινοβούλιο, η συγκριτικά σύντομη κοινοβουλευτική συζήτηση έληξε χωρίς συμβάντα. Οι 153 βουλευτές του «Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς» και των «Ανεξάρτητων Έλληνων», ψήφισαν το «πακέτο», παίρνοντας μαζί τους και μια βουλευτίνα της αντιπολίτευσης.

Η εφημερίδα τονίζει, ακόμη, ότι μια από τις μεταρρυθμίσεις που εγκρίθηκαν την Τρίτη είναι ένας νόμος για τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ακινήτων ιδιαίτερα κάποιων δανειοληπτών, που θα μπορούσαν να εξοφλήσουν τα χρέη τους αλλά σταμάτησαν να κάνουν πληρωμές.

Οι πλειστηριασμοί και οι οφειλέτες

Ονομάζονται «στρατηγικοί κακοπληρωτές», δηλαδή «εκ προθέσεως μη πληρωτές» στην τραπεζική ορολογία. Οι ελληνικές τράπεζες εκτιμούν ότι περίπου το ένα πέμπτο των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους, αξίας άνω των δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ, αντιπροσωπεύουν αυτούς τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Όταν ο νόμος για το 2010 τροποποιήθηκε τελικά και οι κατασχέσεις ξεκίνησαν εκ νέου, δημιουργήθηκε ένα νέο εμπόδιο: αυτό, σύμφωνα με όσα κατά λέξη γράφει ο ανταποκριτής της FAZ, «οι πλούσιοι οφειλέτες ανέθεσαν σε συμμορίες οι οποίοι χτύπησαν ή απείλησαν τους συμβολαιογράφους τις ημέρες δημοπρασίας έξω από τα δικαστήρια».

Για να παρακάμψει αυτό, σύμφωνα με το ίδιο πάντα, δημοσίευμα, η κυβέρνηση επέτρεψε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς το 2017, αλλά πολλές κατασχέσεις συνεχίστηκαν στα δικαστήρια. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις επιθέσεις, οι Έλληνες συμβολαιογράφοι ξεκίνησαν απεργία αρκετές φορές κατά το προηγούμενο έτος.

Εξάλειψη «κόκκινων δανείων»

Σε διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο οι συμβολαιογράφοι μπόρεσαν να επιβάλουν τις αξιώσεις τους. Οι πρώτες κατοικίες των κοινωνικά μειονεκτούντων ατόμων εξακολουθούν να προστατεύονται, αλλά μετά από χρόνια καθυστερήσεων, οι «στρατηγικοί κακοπληρωτές» τελικά θα τιμωρούνται. Για τις ελληνικές τράπεζες, αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουν να εξαλείψουν πολλά «κακά δάνεια» από τα βιβλία τους κατά τη διάρκεια του έτους, σημειώνει η FAZ.

iskra