ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ; AΜΕΣΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ 250 ΔΙΣ ΠΟΥ ΧΡΕΩΘΗΚΕΣ ΕΣΥ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΕ…

by on 22 Δεκεμβρίου 2015

Τραπεζίτης έδωσε στον εαυτό του δάνειο για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ ενώ έχει καταθέσεις στο εξωτερικό 8 εκατομμύρια.

Δάνεια είχαν χορηγηθεί σε τραπεζίτες και συνδεδεμένα πρόσωπα για αγορές ακινήτων, οικοπέδων αλλά και σκαφών όπως είχε προκύψει στη διάρκεια ελέγχου της Blackrock πριν από την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών το 2013. 

Τα δάνεια που έχουν χορηγήσει οι ελληνικές τράπεζες στα μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων και τα συνδεδεμένα προς αυτά πρόσωπα έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» του Υπουργείου Οικονομικών και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών μέσω των εκπροσώπων του Δημοσίου στα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών, έχει ζητήσει να ενημερωθεί για τα δάνεια που έχουν λάβει τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών, τα μέλη της ανώτερης διοίκησης, καθώς και τους όρους χορήγησης (ύψος επιτοκίου, αξία εγγυήσεων κλπ).

Στο ίδιο μήκος κύματος έχει ήδη κινηθεί και ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (SSM) ο οποίος έχει αποστείλει απευθείας στις διοικήσεις των τραπεζών σχετικό ερωτηματολόγιο.

Στόχος είναι να γίνει πλήρης χαρτογράφηση της «ευαίσθητης» αυτής κατηγορίας χορηγήσεων, καθώς για κάποια από τα δάνεια αυτά οι τράπεζες έχουν προχωρήσει στην αναδιάρθρωση τους προκειμένου να «διευκολύνουν» τους δανειολήπτες, δηλαδή τους ίδιους τους τραπεζίτες, για την αποπληρωμή τους.

CNN

Be the first to comment!
 
Leave a reply »