ΤΩΡΑ ΤΑ ΓΥΡΙΖΕΙ Ο… ΛΑΓΟΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ. ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΚΥΡ ΑΛΕΚΟΣ…

by on 3 February 2019

……..Με αφορμή την πρόσφατη αναφορά σας στη Βουλή για τις τράπεζες, εκτιμάτε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο νέας ανακεφαλαιοποίησης εξαιτίας των κόκκινων δανείων;

Είναι εντυπωσιακός ο βαθμός διαστρέβλωσης για άλλη μια φορά. Ποτέ δεν δήλωσα ότι θα γίνει νέα ανακεφαλαιοποίηση. Αντίθετα τόνισα τη σημασία που έχει η μείωση των κόκκινων δανείων και ότι αυτή η κυβέρνηση έκανε και κάνει ό,τι χρειάζεται για να λύσει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων και να απελευθερώσει την κοινωνία και την οικονομία από το βάρος αυτό που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μέχρι το 2014 άφησαν το πρόβλημα να γιγαντώνεται μέχρι που φθάσαμε στο σημείο να είμαστε η χώρα με το μεγαλύτερο όγκο κόκκινων δανείων στην Ευρώπη, με τις γνωστές οδυνηρές συνέπειες. Ενδεικτικό είναι ότι τα κόκκινα δάνεια από 52,3 δισ. που ήταν το Δεκέμβριο του 2011 έφτασαν τα 97,7 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2014.

Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει θετικά αποτελέσματα. Αυτό το αναγνωρίζουν όλοι και συγκεκριμένα το Σεπτέμβριο του 2018 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είχαν μειωθεί στα 84,7 δισ. Μάλιστα με ένα φάσμα θεσμικών και άλλων πρωτοβουλιών η κυβέρνηση επιταχύνει την επίλυση αυτού του προβλήματος με τρόπο που προστατεύει τη πρώτη κατοικία…..

ΑΜΠΕ

Η εποπτεία των τραπεζών περνάει από τον Δραγασάκη στον Φλαμπουράρη (29/09/2018, 14:12)

Την απόφαση για αλλαγή αρμοδιοτήτων όσον αφορά την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα, αν και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης εξακολουθεί να διατηρεί τον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, εντούτοις δεν θα έχει πια τον έλεγχο των τραπεζών.

Η εποπτεία των τραπεζών περνάει στον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, όπως προκύπτει και από το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.