ΤΧΣ- ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ…(*)

by on 17 March 2014

Του “Αλιέως”

Οριστικοποιείται η αύξηση κεφαλαίου της Eurobank με ιδιωτικά κεφάλαια μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με την τρόικα.

Μετά από τη μαραθώνια σύσκεψη στην οποία η πλευρά του ΤΧΣ υιοθέτησε ΣΚΛΗΡΗ στάση απέναντι στην τρόικα, η διαπραγμάτευση κατέληξε στο να προχωρήσει η αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας με προτεραιότητα σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των ιδιωτών.

Αυτό σημαίνει ότι το ΤΧΣ ενδέχεται να μην λάβει τελικά μέρος στην αύξηση μειώνοντας σημαντικά το ποσοστό του άμεσα και να καλυφθούν και τα τρία δισ. από ιδιώτες. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται σοβαρά να υπάρξει δημόσια εγγραφή για την άντληση 3 δισ. κατά την οποία δεν θα υπάρξουν δικαιώματα υπέρ των παλαιών μετόχων.

    – αυτά διάβαζα μεταξύ άλλων στις 15/3/ newmoney.-

   …όμως σήμερα το πρωί,

Την κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank, αν είναι δυνατόν, εξ ολοκλήρου από ιδιώτες επενδυτές με το ΤΧΣ να περιορίζεται στον ρόλο του εγγυητή κάλυψης ζητά η τρόικα και η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν.Στις πυρετώδεις συζητήσεις που ξεκίνησαν για το θέμα από την περασμένη Παρασκευή κλειδί αποτέλεσε η επιστολή του επιτρόπου ανταγωνισμού της Κομισιόν Χ. Αλμούνια με την οποία θύμισε σε κυβέρνηση και ΤΧΣ ότι είναι μνημονιακή υποχρέωση της χώρας η -μερική- ιδιωτικοποίηση της Eurobank.

     –  αυτά μεταξύ άλλων στις 17/3 euro2day.-

 για να μην παρεξηγιόμαστε. !

(*) Απλά τα πράγματα η Τρόικα επιβάλλει  και το ΤΧΣ  (υπ) ακούει.