ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ (710.000.000€) ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ.

by on 11 December 2015

Συζητήθηκε πριν από λίγο στη Βουλή η ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη προς τον πρωθυπουργό για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Στα όσα ρώτησε η Μπακογιάννη στην πρωτολογία της ,ο Τσίπρας επί της ουσίας δεν απάντησε σε τίποτα, διαβάζοντας απλώς το κείμενο που του ετοίμασαν μ ε τα καλά λόγια για την Fairfax. Άφησε ένα υπονοούμενο πως οι μετοχές των τραπεζών που έχει το ΤΧΣ, θα πάνε στον νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, αλλά δεν το ξεκαθάρισε.

Στην δευτερολογία της  η Μπακογιάννη  επεσήμανε  το γεγονός και ρώτησε τον Τσίπρα τουλάχιστον να απαντήσει για την νέα επιτροπή εμπειρογνωμόνων και  το πιθανό ενδεχόμενο πώλησης της συμμετοχής της Εθνικής στην FINAΝSBANK για περίπου δύο δις ενώ αξίζει τέσσερα.

Στην απάντηση του ο Τσίπρας επί της ουσίας και πάλι δεν απάντησε σε τίποτα, παρόλο που του φώναζαν από κάτω να απαντήσει για την ταμπακιέρα.

Το ζουμί όμως βρίσκεται στην τρίτη ερώτηση που έκανε η Μπακογιάννη, για το θέμα του κουρέματος των προνομιούχων μετοχών  της Εθνικής που κατείχε το ελληνικό Δημόσιο, με απόφαση της κυβέρνησης μέσα σε ένα βράδυ.

Ο Τσίπρας για την ληστεία αυτή των 710 εκατομμυρίων ευρώ δεν είπε κουβέντα.

Ίσως έτσι να τον συμβούλευσε ο Δραγασάκης που καθόταν δίπλα του.