ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΝΤΟΝΜΕΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΛΙΒΥΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

by on 3 October 2020

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας  Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε ότι θα συνεχίσουν να προστατεύουν με αποφασιστικότητα τα δικαιώματα του τουρκικού Έθνους στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Ο Τσαβούσογλου σε ανακοίνωση του από το Twitter αναφέρει ότι τα Ηνωμένα Έθνη πρωτοκόλλησαν τη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών που συνήφθη με τη Λιβύη.

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε με αποφασιστικότητα τα δικαιώματα του Έθνους μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ, από την πλευρά του αναφέρει σε tweet ότι με την πρωτοκόλληση, στον ΟΗΕ, της συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών που υπέγραψαν η Τουρκία και η κυβέρνηση της Λιβύης, ενισχύθηκε περαιτέρω η πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο η οποία βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και τη δικαιοσύνη.

«Όπως αναφέρουμε πάντα, δεν θα σφετεριστούμε το δικαίωμα κανενός αλλά ούτε θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματα μας», σημειώνει ο Ντονμέζ.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας σε tweet του αναφέρει τα εξής:

«Θα συνεχιστούν οι πολύπτυχες σχέσεις μας με τη Λιβύη που βασίζονται σε μια κοινή ιστορία 500 ετών και η υποστήριξη εκπαίδευσης και συμβουλών και η βοήθειας που προσφέρουμε στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας που αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.»