ΤΡΑΜΠ ΚΑΤΑ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ. “ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!”

by on 18 June 2018

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρενέβη στην πολιτική κρίση στη Γερμανία, υποστηρίζοντας πως οι Γερμανοί στρέφονται εναντίον της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ εξαιτίας του μεταναστευτικού ζητήματος.

“Ο γερμανικός λαός στρέφεται εναντίον των ηγετών του ενώ η μετανάστευση κλονίζει τον ήδη εύθραυστο συνασπισμό του Βερολίνου. Η εγκληματικότητα στη Γερμανία βρίσκεται σε μεγάλη άνοδο. Μεγάλο λάθος σε όλη την Ευρώπη το γεγονός ότι αφήνονται να μπουν εκατομμύρια άνθρωποι που τόσο έντονα και βίαια αλλάζουν την κουλτούρα τους!”, έγραψε ο κ. Τραμπ στο Twitter.

“Δεν θέλουμε αυτό που συμβαίνει με τη μετανάστευση στην Ευρώπη να συμβεί στις ΗΠΑ!”, έγραψε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, ο οποίος αντιμετωπίζει έντονες επικρίσεις στη χώρα του εξαιτίας της πολιτικής της “μηδενικής ανοχής” στη μετανάστευση, στο πλαίσιο της οποίας τα παιδιά χωρίζονται από τους γονείς τους που δεν έχουν χαρτιά.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ παίζει αυτή τη στιγμή το πολιτικό μέλλον της, μετά τη χωρίς προηγούμενο αμφισβήτηση της μεταναστευτικής πολιτικής της από την πιο δεξιά πτέρυγα του κυβερνητικού συνασπισμού της (CSU), η οποία απαιτεί περισσότερη αυστηρότητα στα σύνορα.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ απείλησε να κλείσει τα σύνορα της Γερμανίας για τους μετανάστες “τον Ιούλιο”, αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών στο περιθώριο της συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου – τελεσίγραφο που έγινε εν μέρει δεκτό από την καγκελάριο.

ΑΜΠΕ