ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ PETRO ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΣΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ

by on 27 December 2017

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ενημέρωσε ότι σύντομα θα υπογραφεί η πιστοποίηση του κρυπτονομίσματος Petro, το οποίο θα στηρίζεται στα αποθέματα πετρελαίου, φυσικού αερίου, χρυσού, διαμαντιών και λοιπών φυσικών πόρων της χώρας.

«Τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να υπογράψω τη δημιουργία των πιστοποιητικών όπου θα βάλουμε ως πιστοποιημένο αντίκρισμα για βιώσιμη στήριξη του ψηφιακού μας νομίσματος, Petro, χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου που προέρχονται από την πετρελαϊκή ζώνη του Ορινόκο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους εργάτες ορυχείων της πολιτείας Μπολίβαρ.

«Με αυτή την πιστοποίηση πρόκειται ως Δημοκρατία να παραδώσουμε το τμήμα αυτό της πετρελαϊκής ζώνης ως αντίκρισμα σε υλικό πλούτο για την έκδοση οικονομικών πιστοποιητικών που θα δώσουν αξία στο βενεζουελάνικο κρυπτονόμισμα. Αλλά επίσης έχω πει στον Υπουργό Βίκτορ Κάνο να το κάνουμε με το χρυσό, με τα διαμάντια, αμέσως. Να πιστοποιήσουμε τα ορυχεία χρυσού και των διαμαντιών ώστε το κρυπτονόμισμα να έχει οικονομικό αντίκρισμα στο χρυσό και στα διαμάντια της χώρας», δήλωσε.

Σε εκπομπή του VTV, τόνισε ότι η Βενεζουέλα οικοδομεί μια νέα πορεία προς την οικονομική της ανεξαρτησία.

Έκανε έκκληση να ξεπεράσει η χώρα τον καταστροφικό και παράνομο μεταλλευτικό κλάδο και να περάσει στην ανάπτυξη, μιας και εξακολουθεί να είναι ένας παραγωγικός τομέας που εξυπηρετεί τη χώρα και την οικονομικο-κοινωνική ανάπτυξη.

«Ο όγδοος μηχανισμός της Μπολιβαριανής Οικονομικής Ατζέντας, αυτός του μεταλλευτικού κλάδου, που θα δώσει τον μεγαλύτερο πλούτο στη Βενεζουέλα κατά τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Οικολογικής Μεταλλευτικής Ανάπτυξης, Βίκτορ Κάνο, τόνισε ότι εργάζεται για την πιστοποίηση του χρυσού στο Ορυκτό Τόξο του Ορινόκο και τις προσεχείς ημέρες η εταιρεία Siembra Minera πρόκειται να πιστοποιήσει πάνω από 40 εκατομμύρια ουγκιές χρυσού σε αποθεματικά αυτής της εταιρείας, σε συνδυασμό με τον Καναδά.

Πρόσθεσε ότι το Μεταλλευτικό Τόξο του Ορινόκο διαθέτει 8.900 εκατομμύρια τόνους χρυσού που θα μπορούσε να θέσει τη Βενεζουέλα στο ίδιο επίπεδο με τη Ρωσία σε διεθνή αποθέματα του φυσικού αυτού πόρου, στην τρίτη θέση παγκοσμίως.

Επίσης δήλωσε ότι θα χρησιμοποιηθεί μόνο το 5% της συνολικής περιοχής του Τόξου προς εκμετάλλευση, και το οποίο θα βρίσκεται υπό οικολογικό καθεστώς.