ΤΟ ΤΧΣ η… σκληρή στάση της διοίκησης του Ταμείου και τα AUBADE lingerie feminine της κας Σακελλαρίου. (*)

by on 6 March 2014

Του “Αλιέως”

Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης- Τόμσεν για τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών… είναι ίσως το θέμα της ημέρας που έχουν ΄΄ανεβάσει΄΄ ψηλά πολλά ΜΜΕ. (*) 

ωστόσο πρόσφατα (τέλη Φεβρουαρίου), διάβαζα περισπούδαστα άρθρα με εύγλωττους τίτλους όπως Στρίμωξε την Τρόικα στη γωνία το ΤΧΣ για άστοχες αποφάσεις στις τράπεζες

   και άλλα…περήφανα ΄΄πατριωτικά΄΄.

Κάποιο λάκκο έχουμε εδώ, σκέφτηκα, ως λουμπινιάρης, ανατρέχοντας στην ΄΄πολεμική΄΄ αρθρογραφία των ΝΕΩΝ, του newmoney/Πρώτου Θέματος, της Ημερησίας, του bankingnews κ.λ.π

Διάβασα πολύ προσεκτικά και όσα είπε ο ΄΄τεράστιος΄΄ Ευ. Βενιζέλος χθες εξερχόμενος του Μαξίμου και σήμανε ΄΄κόκκινος συναγερμός΄΄ .

 θυμίζω, Πάσχο μου, ενδεικτικό ένα από τα πολλά ΄΄πολεμικά΄΄ άρθρα εκείνων για την σκληρή στάση του ΤΧΣ

      ( 25 Φεβρουάριος 2014)

  Προ των ευθυνών της για το θέμα των τραπεζών έφερε η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τους κ. Τόμσεν, Μαζουχ και Μορς, ειδικά μετά την περίεργη διαρροή από την πλευρά του ΔΝΤ για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών τις οποίες τις εκτιμούσε στο θηριώδες πόσο των 20 δισ. ευρω.  Λίγες ώρες πριν την συνάντηση της τρόικας με την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος – η οποία ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 4.30- οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντήθηκαν με την επικεφαλής του ΤΧΣ κ. Αναστασία Σακελαρίου.

Η έμπειρη κ. Σακελάριου στην συζήτηση που είχε με την τρόικα άνοιξε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τις ελληνικές τράπεζες και που αποδεδειγμένα οι αποφάσεις της τρόικας ήταν εν πολλοίς άστοχες.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε την αναβλητικότητα και τις διαφορετικές αποφάσεις που λαμβάνονται σε κορυφαίο επίπεδο που πολλές φορές η μια αναιρεί την άλλη.

Έτσι για παράδειγμα τονίστηκε το θέμα της απόφασης συγχώνευσης της Εθνικής και της Eurobank η οποία στην συνέχεια ακυρώθηκε, όπως επίσης και η καθυστέρηση στην ιδιωτικοποίηση της Eurobank.

Η σιδηρά κυρία του Ταμείου επεσήμανε ειδικά στο θέμα της Eurobank, σημειώνοντας ότι κακώς καθυστέρησε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας καθώς όπως είπε οι διεθνείς και οι εγχώριες συνθήκες είναι ευμετάβλητες.

Επίσης κάλεσε τους δανειστές να αποδείξουν εάν έχουν διαφορετική άποψη σχετικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών που κάποιοι από το ΔΝΤ φαίνεται να τις προσδιόρισαν (βάση του δημοσιεύματος των Financial Times) στα 20 δισ ευρώ. Και σε αυτό το σημείο οι άνθρωποι της τρόικας δεν ήξεραν τι να απαντήσουν. Σε γενικές γραμμές αυτό που ειπώθηκε ήταν ότι σε καμία περίπτωση το νούμερο αυτό δεν ισχύει.

 θυμίζω επίσης,

πως το ΤΧΣ και η σιδηρά διοίκηση του Χρ. ΣΚΛΑΒΟΥΝΗΣ- Αναστ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ εδέησε να…ενοχλήσει την Τρόικα ΜΟΛΙΣ στις 5 Φεβρουαρίου.

ενδεικτικά, επιστολή στην τρόικα απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ζητώντας να επιταχυνθεί η διαδικασία για το νέο θεσμικό πλαίσιο, που θα διέπει τόσο τη λειτουργία του όσο και τη διάθεση μετοχών συστημικών τραπεζών.

Παρότι το ΤΧΣ αρνείται να σχολιάσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες, πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, επιβεβαιώνουν την αποστολή εγγράφου, σημειώνοντας ότι αποτελεί κίνηση άσκησης πίεσης προς την τρόικα.

«Το Ταμείο οφείλει να πράττει τα δέοντα για την προστασία των συμφερόντων του» αναφέρουν με νόημα,

      ενώ σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ (6/2)

από την πλευρά της η διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου, αναφέρει στο «Εθνος» ότι «οι συνέπειες είναι προφανείς στο να μην έχουμε ακόμα νόμο» και εμμέσως παραδέχεται ότι ενημέρωσε την τρόικα για τις καθυστερήσεις.

 και το ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ μου Ως Μ@Λ@Κ@ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ & ΠΟΠΟΛΑΡΟΥ είναι

ΕΑΝ Ο ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΤΡΑΒΗ ΣΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ BANKING ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ

ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΤΧΣ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ?  

 (*) σιγά μάγκες μου, μην σκιστεί κανένα Aubade!