Το συμβούλιο ανταγωνισμού της Τουρκίας επέβαλε πρόστιμα στις τουρκικές μονάδες φαρμακευτικών εταιρειών Novartis και Roche

by on 25 January 2021

Το συμβούλιο ανταγωνισμού της Τουρκίας δήλωσε ότι επέβαλε πρόστιμα στις τουρκικές μονάδες φαρμακευτικών εταιρειών Novartis και Roche επειδή προσπάθησαν να διαδώσουν ένα πιο ακριβό φάρμακο που χρησιμοποιείται για οφθαλμικές παθήσεις σε σχέση με ένα φθηνότερο.

Η Novartis επιβλήθηκε πρόστιμο 165,46 εκατομμύρια TL (22,35 εκατομμύρια $), ενώ η Roche πρόστιμο 112,97 εκατομμύρια TL, δήλωσε το Συμβούλιο Ανταγωνισμού (RK)

Λέγεται ότι οι δύο εταιρείες παραβίασαν τους κανόνες ανταγωνισμού προωθώντας τη χρήση του Lucentis, ενός φαρμάκου πιο ακριβού από το Altuzan, και τα δύο χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία οφθαλμικών παθήσεων.

Το Lucentis χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία. Χρησιμοποιείται επίσης για διαβητική οφθαλμική νόσο και άλλα προβλήματα του αμφιβληστροειδούς.

Εγχύεται στο μάτι για να βοηθήσει στην επιβράδυνση της απώλειας όρασης από αυτές τις ασθένειες. Το Lucentis είναι το εμπορικό σήμα του φαρμάκου, το οποίο ονομάζεται ranibizumab.

Το Altuzan είναι η τουρκική εκδοχή του φαρμάκου Avastin της Roche. Χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία του υγρού εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας, της διαβητικής οφθαλμικής νόσου και άλλων προβλημάτων του αμφιβληστροειδούς. Το Avastin είναι το εμπορικό σήμα για το φάρμακο, το οποίο ονομάζεται bevacizumab.