ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΝΓΑΙΑ, ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΚΩΜΑ…

by on 17 Νοέμβριος 2013

Του «ΑΛΙΕΩΣ»

Τον Aσκό του Αιόλου απειλεί να ανοίξει η περιβόητη πλέον συμφωνία Εθνικής-Invel για την εκχώρηση του 49% της θυγατρικής Πανγαίας. Εξαλλοι οι επιχειρηματικοί κύκλοι, πολλοί από τους οποίους ΄΄υποχρεώθηκαν΄΄να στηρίξουν την α.μ.κ της Εθνικής, ΄΄βοά΄΄ η αγορά από τις φήμες και διαρροές για προκλητικό επιτόκιο χρηματοδότησης της ΄΄αγοράς΄΄ της Πανγαίας από το ξένο fund, αλλεπάλληλες ενστάσεις και φωνές προς Μαξίμου μεριά αλλά και στην ΤτΕ για το σκάδαλο Πανγαία όπως αναφέρεται σε ελάχιστα παρά- ΜΜΕ και blogs.

 Μας ζήτησαν να στηρίξουμε την αύξηση της Εθνικής, προκειμένου να διασωθεί η ελληνικότητα του Ομίλου, οι Τουρκολιάς, Ζανιάς και Χριστοδούλου μας διαβεβαίωναν, πως σταδιακά μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης θα ξανά συζητήσουμε όρους χρηματοδότησης, επανεργοποίηση ροών και επιτόκια δανεισμού΄΄  έλεγε κορυφαίος επιχειρηματικός παράγων, ο οποίος μάλιστα δέσμευσε περί τα 40-50 εκατ. ευρώ στην αύξηση της Εθνικής.

 Αντ΄ αυτών η προοπτική σταδιακής επαναχρηματοδότησης της οικονομίας έγινε ΄΄…εάν δεν επιστρέψουν οι καταθέσεις δεν μπορεί το σύστημα να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις΄΄ για να καταλήξουμε στην φήμη, που κάνει τον γύρο της αγοράς και μέχρι τώρα δεν διαψεύδεται.

 Η ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ- ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΊΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η INVEL ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ 49% ΤΗΣ ΠΑΝΓΑΙΑΣ και μάλιστα ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ (συν euribor) ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 4%. ΟΤΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΕΝΟΣ ΤΙΤΑΝΑ, ΕΝΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ, ΜΙΑΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΜΙΑΣ ΓΕΚ, ΜΙΑΣ ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ κ.λ.π ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50% ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ.    

Επιχειρηματίες, που συνέδραμαν στην α.μ.κ της  ΕΤΕ, που έβαλαν ΄΄πλάτη΄΄ στην (και καλά ) ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, που ανταποκρίθηκαν στα ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΤΟΥΡΚΟΛΙΑ ακούν δεξιά & αριστερά, πως μία…INVEL επιδοτείται με επιτόκια στο μισό για να δανεισθεί από την ΕΤΕ για να αποκτήσει την θυγατρική της ΠΑΝΓΑΙΑΣ.

Ο lοbbystas.gr αφήνει κατά μέρος όλους αυτούς, τους χιλιάδες μικρομετόχους της Εθνικής, τους μικροεπενδυτές που συμμετείχαν στην αύξηση της Εθνικής. Και απευθύνεται στις μερικές δεκάδες μεγαλοεπιχειρηματιών που συνεισέφεραν τα ευρώ τους… εν τέλει πιαστήκατε πολύ κορόιδα, μάγκες μου. Για να μην πω κάτι χοντρύτερο…

σ.σ. ΄΄Ομερτά΄΄  μέσω διαφήμισης. Εάν αληθεύει- που για να το γράφουμε θα έχουμε στοιχεία στα χέρια μας- πως η Εθνική επίσπευσε την δημοσίευση διαφημιστικών καταχωρήσεων σε Εφημερίδες, Περιοδικά, Portals, οικονομικά Blοgs κ.α. ώστε να λειάνει την όποια διάθεση κριτικής του Τύπου για την υπόθεση-σκάνδαλο της Πανγαίας.

Αληθεύει, πως Πέμπτη-Παρασκευή έγιναν σωρηδόν τηλεφωνήματα από media shopers και λοιπούς προς δ/φ τμήματα ΜΜΕ και λοιπής Ενημέρωσης προκειμένου να εξασφαλισθεί η…σιωπή του Τύπου;

Αλήθεια για ολα αυτά το υπουργείο Οικονομικών ΔΕΝ έχει ακούσει το παραμικρό, οι του ΤΧΣ, που μάλιστα ΕΒΑΛΑΝ την ΥΠΟΓΡΑΦΗ τους, οι της ΤτΕ, οι επόπτες των ΄΄ιδιωτικών΄΄ τραπεζών, ο ελεγκτής της Εθνικής όλοι αυτοί

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ;

ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ;

για να δούμε…μεθαύριο, όταν θα ανακοινωθεί η συμφωνία και θα δοθεί στην δημοσιότητα όλο το κείμενο όρων & προυποθέσεων.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »