ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…

by on 31 May 2014

Του Νίκου Πάσχου

Ο Αντώνης Σαμαράς το απόγευμα της Τετάρτης, στις 7 Μαΐου παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής, τις προτάσεις της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Παρουσία του αντιπροέδρου της ΝΔ και υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου που είχε επεξεργαστεί το βασικό πλαίσιο των «γαλάζιων» προτάσεων. O Πρωθυπουργός τόνισε ότι «το σημερινό Σύνταγμα έχει κλείσει τον κύκλο του»

Μίλησε για την μετάβαση σε μια «Νέα Ελλάδα».

Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό της αναθεώρησης του συντάγματος και της νέας Ελλάδας;

Η προστασία των ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα !!!

Το νέο σύνταγμα θα πρέπει να προστατεύει τις ξένες επενδύσεις και τα ξένα κεφάλαια στην Ελλάδα. Οι πιστωτές της χώρας απαιτούν επιπλέον εγγυήσεις, πέρα από αυτές που έχουν ήδη εξασφαλίσει με την υπογραφή των μνημονίων. Η πραγματική δέσμευση του κράτους έναντι των πιστωτών.

Η εφ΄απαξης προστασία των κεφαλαιούχων κατακτητών της χώρας δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με νόμους και νομοθετήματα που επιδέχονται ερμηνείες, παρερμηνείες και πάει λέγοντας.

Μόνο εάν είναι κατοχυρωμένα μέσα στο Σύνταγμα της Ελλάδας πετυχαίνουν τους σκοπούς τους οι ξένοι, ασφαλίζοντας μια και έξω τις επενδύσεις τους, τα κεφάλαια τους και τα κέρδη τους.

Το κράτος μπορεί ανά πάσα στιγμή να μεταβάλει ένα νόμο ένα φορολογικό πλαίσιο να προκαλέσει οποιαδήποτε αλλαγή επιθυμεί. Την εξουσία αυτή την έχει στα χέρια της η εκάστοτε κυβέρνηση. Τα πρόσωπα τα οποία θα απαρτίζουν τις μελλοντικές κυβερνήσεις δεν εγγυούνται την ασφάλεια των ξένων και των κεφαλαίων τους. Η οποιαδήποτε μελλοντική αναταραχή του πολιτικού, κοινωνικού οικονομικού ή άλλου κινδύνου στη χώρα, θα πρέπει να έχει το αντίστοιχο αντιστάθμισμα, δίχτυ ασφαλείας στους πιστωτές της χώρας.

Αυτό υλοποιείται μόνο μέσα από τον επικείμενο νέο συνταγματικό χάρτη της νέας … πλέον Ελλάδας.

Τα φορολογικά προνόμια, οι φορολογικές και «δασμολογικές» διευκολύνσεις και άλλα πολλά που θα έχουμε τον χρόνο να τα δούμε αναλυτικά εδώ στο Lobbystas.gr.   

Στο πόπολο βεβαίως θα εμφανίσουν ένα νέο σύνταγμα που θα έχει σκοπό μόνο το καλό των Ελλήνων. Τα ψιλά γράμματα της ίδρυσης της  νέας Ελλάδας στα μέτρα των ξένων θα αναλάβουν τα media να τα απαλείψουν.

Όπως έκαναν και με το νέο μνημόνιο.  Γαργάλατα γαργάλατα να κατεβάσουν … γάλατα.

To be continued