ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΦΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΙ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

by on 30 November 2018

Η Τράπεζα Πειραιώς δεν πρόκειται να πληρώσει στο Δημόσιο το κουπόνι των COCOs που κατέχει. Αυτό είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας στους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Όπως εξήγησε ο κ. Μεγάλου η σύμβαση μεταξύ Τράπεζας και Δημοσίου παρέχει τη δυνατότητα να μην καταβάλλει η Τράπεζα Πειραιώς μια δόση χωρίς να υπάρξει καμία επίπτωση. Η ρήτρα μετατροπής των COCOs σε μετοχές ενεργοποιείται μόνο εάν η Τράπεζα δεν καταβάλλει και δεύτερη πληρωμή.

Η Διοίκηση της Πειραιώς έκρινε ότι πρέπει να εκμεταλλευθεί το περιθώριο που της δίνει η σύμβαση, καθώς εξοικονομεί 160 εκατ. ευρώ που ήταν το ύψος του κουπονιού, γεγονός που ενισχύει κατά 36 μονάδες βάσης (0,36%) τα κεφάλαια Tier 1 της τράπεζας.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει COCOs ύψους 2 δισ. ευρώ, στα οποία η τιμή μετατροπής σε μετοχές είναι στα 6 ευρώ…

OΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΒΡΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΑΠΟΙΚΙΑΣ – ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ – ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ, ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΔΩΡΟ ΤΟ LOBBYSTAS.GR !!!