ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ

by on 18 Ιουνίου 2019

Η κυβέρνηση του Ψευδοκράτους αποφάσισε να αποστείλει στην εγκαταλελειμμένη και αποκλεισμένη πόλη ειδική επιτροπή, η οποία θα καταγράψει τις κινητές και ακίνητες περιουσίες.

Το άνοιγμα της Αμμοχώστου, η οποία παραμένει εγκαταλελειμμένη και αποκλεισμένη από το 1974, αποφάσισε η κυβέρνηση του Ψευδοκράτους, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Daily Sabah».

«Το υπουργικό συμβούλιο θα αξιολογήσει τις συνθήκες γι’ αυτή την ενέργεια (σ.σ. άνοιγμα) στην πόλη Βαρόσα (σ.σ. Αμμόχωστος), η οποία αποτελεί στρατιωτική ζώνη» ανέφερε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Ψευδοκράτους.

Μάλιστα, η κυβέρνηση του Ψευδοκράτους διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό με την Άγκυρα, ενώ προανήγγειλε την αποστολή ειδικής ομάδας, η οποία θα καταγράψει τις κινητές και ακίνητες περιουσίες της εγκαταλελειμμένης πόλης.

Η Αμμόχωστος, μέχρι την τουρκική εισβολή, αποτελούσε δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, διαθέτοντας πάνω από 100 ξενοδοχεία και 10.000 κλίνες.

Η πόλη προστατεύεται από Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ημερομηνίας του 1984, στο οποίο επισημαίνεται ότι η Αμμόχωστος μπορεί να εποικιστεί μόνο από τους «πραγματικούς» κατοίκους της, δηλαδή τους Ελληνοκύπριους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω τουρκοκυπριακή απόφαση ελήφθη εν μέσω των τελευταίων εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τη φερόμενη γεώτρηση του τουρκικού πλοίου «Πορθητή» εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

sputniknews.gr

Be the first to comment!
 
Leave a reply »